Мигрената се повлиява от тези билки!

Спрете главоболието и се почувствайте отново хора!

Мигрената е заболяване от неврологичен тип, което се характеризира с изключително силно главоболие, гадене и силно изменени възприятия. Честотата на заболяването е с около 3 пъти по-висока при жените, отколкото при мъжете.

“Фигурин
Спрете главоболието и се почувствайте отново хора!

Спрете главоболието и се почувствайте отново хора!

Симптомите на мигрената варират при различните хора. Ето защо е трудно да се определи със стопроцентова сигурност, какво изпитва страдащият от мигрена преди, по време и след мигренозния пристъп. Характерните мигренозни болки варират от 4 до 72 часа, като винаги засягат само едната половина на главата и с пулиращ характер. Симптоматиката на заболяването включва гадене, повръщане, повишена чувствителност към светлина и звук, а при над 1/3 от хората, страдащи от мигренозни пристъпи, симптомите се предшестват от необичайни зрителни, обонятелни или други усещания.

Начин на приготвяне и употреба – пие се чай от иглика – 1 препълнена чаена лъжичка иглика се попарва в 250 мл вряла вода, кисне 20 минути и се изпива. Това се прави 2-3 пъти на ден до пълно оздравяване.

Начин на приготвяне и употреба – още при първите симптоми на мигренозен пристъп се изпива 1 чаша чай от бял равнец, приготвен от 1 препълнена чаена лъжичка от билката, попарена в 250 мл вряла вода. След 15 минути киснене се прецежда и се изпива топо на глътки. Не се подслажда!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *