Обикновената билка млечка е идеална за потискане растежа на тумори

Млечката, под латинското наименование Coptis trifolia, е многогодишно тревисто растение, достигащо 1 метър височина. Това е името на обикновената билка млечка.

Среща се край къщите, в дворовете, запустели места и склоновете на доловете. За лечебни цели се използват стръковете, които се берат през май-юни, по време на цъфтежа и корените – през есента. Млечката има свойството да задържа растежа на злокачествените тумори, включително и на кожните новообразувания. Билката намалява и успокоява болката, лекува брадавици, кондиломи, мазоли и лунички.

Ето и няколко рецепти, които можете да използвате за лечение с млечка:
• 5 гр. изсушени стръкове от билката се заливат с 300 мл. кипяща вода. Сместа се слага да ври 15 мин. на водна баня, след което се оставя да се охлади в продължение на 45 мин. Отварата се прецежда и се приема по 2 с.л. 3 пъти на ден 15 мин. преди хранене. Тази рецепта може да се използва при кожни тумори, при папиломатоза на ларинкса, полипи по червата, тумори на стомаха. Курсът на лечение трае 3-4 седмици, след което се прави почивка от 7-10 дни.

• Взимат се 100 гр. сухи корени. Смилат се и се заливат с 500 мл. водка. Оставят се да киснат 2 седмици на топло място, след което се прецеждат. Три пъти на ден се изсмуква бучка захар, върху която се капват 3-7 капки от настойката (държи се под езика).

“Фигурин

• Смилат се на прах сухи стръкове млечка и се смесват с равно количество свинска мас. С получения мехлем се мажат поразените участъци от кожата.

• Измиват се добре свежи стръкове от билката. Изцежда се сока от тях и се смесва с вазелин в съотношение 1:4. Малко количество от получения мехлем се нанася върху стерилен бинт и се поставя на поразената кожна повърхност.

млечка

Разновидност на млечката, която не е много популярна у нас.

Най-добре е вътрешният прием на млечката да се извършва под лекарски контрол, тъй като предозирането може да предизвика повдигане, повръщане, диария и затруднено дишане.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Обикновената билка млечка е идеална за потискане растежа на тумори

  1. Тази снимка изобщо не е на млечка, а на Трилистен коптис (Coptis trifolia, Coptis groenlandica). Информацията в статията е за Млечка /Euphorbia/, която е и много видове.

  2. Наименованието на билката за която се отнася коментара се нарича Змийско мляко . Расте около запустели места дори и в града . Много лековита билка 1

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *