Морков побеждава упоритата кашлица

Полезният оранжев зеленчук морков се изправя срещу упоритата кашлица и я побеждава с лекота, защото в него се съдържат голямо количество полезни вещества.

Кашлицата е едно естествено състояние на организма, което се бори с отстраняването на секретите, които са се натрупали в дихателните пътища, за да можем да дишаме спокойно. Все пак, ако сте настинали кашлицата е доста упорита и за да се преборите с нея закупувате скъпи лекарства, които много често не въздействат на организма по начина по който бихте желали. Защо не изпробвате рецептите на нашите баби, с които са лекували упоритата кашлица? Рецептите на нашите прародители включват само натурални продукти, които не вредят на организма, като антибиотиците, които приемаме днес.sok ot morkovi

Демир бозан билки за бъбреци

Оранжевият зеленчук, който е любим на малки и големи може да ви избави от тежката и упорита кашлица, която не ви позволява да поемете дъх. Кашлицата е най-тежка, когато си легнете за сън, защото тялото се отпуска, а тя се разразява с пълни сили. Използвайте сока от морков за да спрете кашлицата и да можете да се насладите на едно вдишване без да изпитвате дискомфорт.

Приготвянето на лечебна отвара от моркови става толкова лесно и не бива да си намирате извинение, че не можете да си направите сами у дома. Все пак тя е много ефикасна и ще спре кашлицата, а така ще избегнете пиенето на антибиотици. Рецептата е много подходяща за прием и от малки деца, защото сока е приятен на вкус.

Измийте и обелете 4 средни моркова, а после ги настържете на ренде. Вземете марля и изцедете сока до капка от тях. За да изцедите сока на морковите можете да използвате и сокоизтисквачка, ако имате такава в къщи, това ще ви улесни. Цялото количество сок от моркови изсипете в чаша и към него добавете вода, като съотношението трябва да е 1:1. Подсладете вкуса на сока от моркови с 2 чаени лъжички мед, за да е по-примамлив за децата, а защо не и за вас. Всички сме запознати с лечебните сили на меда, така че неговото прибавяне към сока може само да помогне за облекчаване на кашлицата.

На ден приемайте 5 пъти от лечебния сок от моркови по 1 супена лъжица. Добре е да вземате лъжичката лечебен сироп преди да сте консумирали ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *