Морска краставица – за повече желязо и магнезий

Морската краставица е непозната храна за нас, но пък съставна част от кухнята на азиатските народи. Тя се яде или прясна, или изсушена и се добавя като подправка за различни супи и сосове. Заради своето богатство от протеини и белтъчини, продукта се нарежда в протеиновите хранителни групи, като зарежда организма с богатство от минерали и витамини. Поради което тя не отстъпва на месото и ядките. Само една порция от морска краставица, равняваща се на 180 грама ще е напълно достатъчна, за да задоволи вашите дневни нужди от белтъчини.

“Демир

morska-krastavichkaИ макар богат на белтъчини, морският дар е относително беден на калории. Което го прави и диетичен. Например в една порция има една 90 калории, което е само 5% от необходимото за деня. И повечето от тези калории идват именно от белтъчините. Толкова голямо количество протеини влияе много добре на мускулната маса, помага на кожата за нейното оздравяване, както и на ставите, като повишава и защитните сили на тялото ни срещу различни и опасни инфекции.

Освен всичко друго в морската краставица има голямо количество витамин В2 – или известен още като рибофлавин. Той помага за преструктирането на приетите храни в така нужната ни енергия.

Също така може да се намери и ниацин, който е витамин В3, и е добре застъпен в тази морска храна. Той играе голяма и важна роля относно клетъчната комуникация, която спомага за получаването на нови клетки с голямо значение в организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Морска краставица – за повече желязо и магнезий

  1. Нечовешко е да се пишат подобни статии без да се предупреждават хората за опасност. Морската краставица е отровна . При поглъщане на съвсем малко количество лигавицата се подува, човек се задушава … и ако бъде спасен навреме ще живее. Става въпрос за алергия и никой
    не може да знае дали е алергичен, или не!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *