Мумио за множество състояния и заболявания

Мумиото е древен “чудотворен балсам”, то е сок от скалите. Хората от векове го наричат “кръвта на планината”. Още от древни времена, това вещество е широкопознато на хората, защото се е използвало за лекуване на различни недъзи. Трудно се събира – в труднодостъпни за човека скали, в пещери във вид на висулки, натрупани по тавана на пещерата, изтичащи от пукнатините на скалите. В своя състав мумиото съдържа 28 химични елемента, 30 макро- и микроелементи, а също 10 различни окиси на метали, 6 аминокиселини, редица витамини – В12, Р-167, В1 и други, етерични масла, пчелна отрова, смолоподобни вещества, всяко от които е способно да повлияе на съответните обменни процеси в организма. Усилва регенеративните процеси в различните тъкани, действа като противовъзпалително, антитоксично, общоукрепващо средство, възстановява понижените функции на периферните нервни центрове или анализаторните центрове на главния мозък. Положително участва в биосинтеза на ДНК клетките.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Дозировка и приемане на Мумио

mumioПриема се вътрешно, винаги прясно приготвено с различни сокове. Може да се използват вода, мед, чай или мляко.

1. При язви и др.
При язва на стомаха, чревно-стомашната система, органите на храносмилане (стомах, черен дроб, далак), пикочен мехур (при задържане на урината), колит и гастрит. Приемът е вътрешен, като е желателно да бъде на гладно. Взема се 1-2 пъти на ден – сутрин и вечер преди лягане, в продължение на 25-28 дни. Курсът на лечение се повтаря след 10 дни почивка при стари хронични заболявания.

Необходимото количество мумио за един курс на лечение е 0,2-0,5 гр. до 10-25 грама на месец (в зависимост от телесното тегло.). За един прием: до 70 кг – 0,2 г, до 80 кг – 0,3 г, до 90 кг – 0,3-0,4 г, над 90 кг – 0,4-0,5 г. Желателно е да се разрежда в мляко в съотношение 1:20, а може и с вода.

2. При хемороиди
Приема се вътрешно, на гладно — 2 пъти дневно (сутрин и вечер преди лягане) 0,2 г мумио за един прием. И най-важното е при това постоянно да намазвате аналния отвор в дълбочина 10 см със смес направена от мумио с мед в отношение 1:5 -1:8). След 25 дни вътрешен прием да се направи почивка 10 дни и пак да се продължи да се пие, а мазането трябва да продължи до 3-4 месеца с прекъсване от 1 месец.

3. При счупвания и фрактури
При счупване на кости, стави, травми на гръдния кош, изкълчвания, натъртвания, разтегляния на мускулите и сухожилията. При тропически кожни язви, подутини, изгаряния, рани от порязване, ревматизъм. Приемът отново е вътрешен, като дозировката е от 0,2-0,5 г в зависимост от теглото заедно с разтривка на болното място. Прави се курс на лечение от 25-28 дни и после 10 дни почивка.

4. При костно-туберкулозни процеси
Костно-туберкулозни процеси (тазобедрена част на тялото, коленете, гръбначен стълб). Прима се вътрешно по 0,1-0,2 г, 2 пъти на ден в течение на 25 дни и да се повтори след 10 дневна почивка.

5. При тромбофлебит
Тромбофлебит, включително и на дълбоките, вътрешни вени на краката. Приема се вътрешно по 0,25-0,3 г, 2 пъти на ден (сутрин и вечер преди лягане) в продължение на 25 дни в смес с мед или мляко в отношение 1:20 като се прави 10 дневно прекъсване и се продължава при необходимост.

6. При гнойни рани и язви
Гнойни, възпалителни и инфектирани рани, изгаряния, гнойни язви – Поразените участъци се мажат с 1-10% разтвор мумио или с 2-3% разтвор плюс мас.

7. При киселини и повръщане
Приема се вътрешно по 0,2 гр.мумио с мляко или мед, а може и с билков чай (в 1 лъжица чай или преварена вода), 2 пъти на ден — сутрин на гладно и вечер преди лягане, в продължение на 24-26 дни. Излекуване настъпва след 10-15 дни.

8. При отит
Приготвят се капки от мумио по 0,4 гр в смес с масло в пропорция 1:10. Вземат се 2 пъти дневно – сутрин и вечер преди лягане. Може също така да се пие 0,2-0,3 гр мумио в смес с мляко и мед. Усилва изтичането на гной от ухото, а също така усилва противовъзпалителните процеси.

9. При главоболие, мигрена и др.
Главоболие, мигрена, треска, главозамайване, епилепсия, парализа на лицевия нерв. Вътрешно — мумио в количество 0,2-0,3 гр, смесено с мляко и мед в съотношение 1:20 2 пъти на ден: сутрин на гладно и вечер преди лягане. Може и само с вода — 1:20 (мумио колкото пшеничено зърно, вода — 3 супени лъжици). Приема се 25 дни, а при хронични, стари и изоставени болести се повтаря след 10 дни почивка още 25 дни.

10. При алергии, ангина, хрема и др.

При възпалителни и алергични заболявания, ангина, хрема, катар на горните дихателни пътища, кихане и кашлица. Прием на мумио 0,2-0,3 г в смес от мляко или кравешка лой и мед, вътрешно на гладно, вечер преди сън (в съотношение 1:20). Може и да се маже, вечер за през нощта повърхността на възпалената кожа, отворите на носа и вътре, гърлото със същата смес с помощта на тампон или правене на гаргара (при ангина). Общо са необходими от 1 до 3 курса на лечение в зависимост от формата на заболяване. Всеки курс продължава 25-28 дни с 10 дневна почивка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *