Намалете кръвно налягане с картоф или банан

Днес вече е научно доказано, че между високо кръвно налягане и храната има тясна връзка, така че за неговото сваляне можем да използваме вкусните банани или любимите картофи.

Безспорен факт, е че и приемането на голямо количество сол оказва голямо влияние за хипертонията. Препоръчително е хората с високо кръвно налягане да приемат храни, които са богати източни на калий, защото той спомага за неутрализирането на вредното влияние на солта. Бананът и картофа са двата натурални продукта са тези две средства, които ще ви погнат да свалите кръвното налягане.

“Демир
Намалете кръвно налягане с картоф или банан

Намалете кръвно налягане с картоф или банан

Един от най-богатите източни на калий е банана, за това негова честа консумация от хипертоници е препоръчителна. С консумацията на един средно голям банан ще си набавите нужното количество от ценния елемент, защото в него се съдържа 400 милиграма калий. Все пак е добре да се консумират и другите плодове и зеленчуци, защото те също действат положително на организма.

Зеленчука, който е най-богатия източник на калий е картофа, затова и неговата честа консумация при хора с такова заболяване се препоръчва силно. В един печен, сварен или приготвен на пара картоф се съдържа около 700 милиграма калий. Важно условие тук обаче е да го измиете добре и да го консумирате необелен.

Звучи много лесно и е наистина така, защото само с консумацията на банан и картоф можете да повлияете благоприятно на кръвното налягане и да го свалите до границите, които са нормални за вашето добро здраве. Всичките ползи върху кръвното налягане, които оказват тези два продукта са благодарение на минерала калий, който присъства в съдържанието им в завидни количества.

Яжте картофи и банани, намалете високото кръвно налягане и победете хипертонията по най-лесния и вкусен начин, който можете да си представите. Кръвното налягане ще влезе в нормите, но не е нужно вие да прекратявате приятното лечение, защото тези продукти изобилстват и от още много полезни и ценни вещества за организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *