Намалете лошият холестерол в кръвта с ябълки

Ползата на ябълките върху организма е доказана, но с помощта на тези вкусни плодове ние имаме възможност да намалим лошия холестерол.

Най-скорошните изследвания, които са направени на ябълките показват тяхната полза за сърдечно-съдовата система. Този плод може да се използва дори, като лекарство за сърцето, споделят специалистите. В случай, че консумирате ябълки ежедневно това ще помогне да намалите лошия холестерол в кръвта с цели 23%, според последните данни от направените изследвания.

“Демир

301Специалистите направили изследване, в което участвали 60 жени доброволки, които били на възраст от 45 до 65 години. На 30 от тях била възложена задачата да консумират в продължение на една година сушени ябълки, а останалите 30 трябвало да консумират за същия период сушени сливи.

При 30-те жени доброволки, които са консумирали сушени ябълки в указания период намалили освен лошия холестерол и своето тегло. И всичко това без спазването на строги диети.

За да се преборите успешно с нарушената обмяна на веществата в организма, която възниква заради многото въглехидратни храни и мазнини е препоръчително да консумирате ябълки по-често.

Ябълките са един плод, който е богат източник на витамините А, B, C, E, желязо, мед, манган, калий и натрий. Консумацията на ябълките ще спомогне за намаляване на целулита, за отстраняване на вредните тъкани и за стягане на кожата, заради съдържанието си на витамин Е. в плодовете се съдържат целулоза и пектин, а благодарение на тези баластни вещества ще се подобри обмяната на веществата, а следователно и храносмилането. Високото съдържание на витамин С в ябълките пък ще спомогне за укрепване на имунната система и така ще се намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

От 70 до 100 калории се съдържат в една ябълка и няма как да напълнеете в следствие на консумация. Тя може успешно да замени бонбоните и шоколада, защото ще задоволи нуждите на организма от захар.

С приемана ябълковия сок можете да разрушите образувалия се зъбен емайл. В него се съдържат фитонутриенти, които могат да предпазят хората от заболявания на главния мозък, като например Алцхаймер и Паркинсон.

Препоръчително е на ден да се консумират 5 ябълки и така ще успеете да намалите риска до минимум от респираторните заболявания включително и астма.

Добре е да консумирате ябълката с кората, защото така ще приемете максималното количество от полезните и вещества за организма. Най-голямото количество на флавоноиди, пектин и витамин С се съдържат не посрествено след кората и началото на месестата част.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *