Намалете риска от инфаркт с приема на витамин С

Витамин С има невероятната способност да ви предпази от съдечна недостатъчност и още много заболявания свързани с сърдечносъдовата система

Vitamin-C1Направени са изслевания, които сочат, че дори да приемате витамин С в скромни количества той ще ви помогне, като предпазва сърдечносъдовата ви система. С приема му вие ще си осигурите едно здраво сърце и по този начин ще избегнете фаталното състояние в резултат на инфаркт, сърдечна недостатъчност, а и ще осигурите защита на цялата сърдечносъдова система.

“Фигурин

През ноември изданието American Heart Association Scientific Sessions написа, че е желателно на ден да се консумират по 5 порции плодове и заленчуци, защото така ще си осигурим нужното количество витамин С на организма за правилно функциониране. При хората, които спазват тази препорика риска от сърдечна недостатъчност ще бъде понижен с 2,4%.
Една от основните причини за сърдечносъдови заболявания са силно чувствителните С-реактивни протеини в тялото, които са маркер за възпаление. С приема на витамин С вие ще понижите тяхното количество и ще се предпазите от заболявания.

Специалисти от университета Улсан, който се намира в Корея твърдят, че хората, които страдат от такова заболяване могат да умрат в период до 1 година, ако в организма им няма нужното количество витамин С.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *