Намалете стреса на работа и вкъщи с ароматерапия

Ако се чувствате напрегнати и раздразнителни, можете лесно да промените това с ароматерапия. Ароматите имат способността почти моментално да повдигнат настроението, да успокоят, да се справят с депресията, стреса и раздразнението. Вижте кои аромати можете да използвате на работното си място и в дома.

За кабинета изберете евкалипт. Неговият аромат ще ви помогне да се съсредоточите, да съберете мислите си и да сте работоспособни по-дълго време.

За спалнята-лавандула. Лавандуловият аромат успокоява, отпуска, създава усещане за комфорт. Той намалява стреса и депресията,а в същото време повишава способността за концентрация.

ароматерапия1

За хола-мента. Ментата има свойството да повишава настроението, освежава и помага да се преодолее умората след тежкия ден. Подобрява мозъчната дейност, а също е и отличен помощник при запушен нос, грип и настинка.

За кухнята-кафе. Няма друг аромат, който да оказва толкова силен събуждащ ефект. Доказано е, че ароматът на кафе е толкова ефективен колкото и самата напитка. Освен това той помага да се справим със породилия се от недоспиване стрес.

За детската стая-цитруси. Цитрусовите аромати като лимон, портокал, грейпфрут или мандарина създават празнична атмосфера. Според изследвания, те повишават настроението и това оказва положителен ефект върху целия организъм. Освен това цитрусовите масла притежават бактерициден ефект и помагат да се преодолее зависимостта от резките промени във времето (т.нар. метеозависимост).

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *