Намалете стреса на работа и вкъщи с ароматерапия

Ако се чувствате напрегнати и раздразнителни, можете лесно да промените това с ароматерапия. Ароматите имат способността почти моментално да повдигнат настроението, да успокоят, да се справят с депресията, стреса и раздразнението. Вижте кои аромати можете да използвате на работното си място и в дома.

За кабинета изберете евкалипт. Неговият аромат ще ви помогне да се съсредоточите, да съберете мислите си и да сте работоспособни по-дълго време.

За спалнята-лавандула. Лавандуловият аромат успокоява, отпуска, създава усещане за комфорт. Той намалява стреса и депресията,а в същото време повишава способността за концентрация.

ароматерапия1

За хола-мента. Ментата има свойството да повишава настроението, освежава и помага да се преодолее умората след тежкия ден. Подобрява мозъчната дейност, а също е и отличен помощник при запушен нос, грип и настинка.

За кухнята-кафе. Няма друг аромат, който да оказва толкова силен събуждащ ефект. Доказано е, че ароматът на кафе е толкова ефективен колкото и самата напитка. Освен това той помага да се справим със породилия се от недоспиване стрес.

Демир бозан билки за бъбреци

За детската стая-цитруси. Цитрусовите аромати като лимон, портокал, грейпфрут или мандарина създават празнична атмосфера. Според изследвания, те повишават настроението и това оказва положителен ефект върху целия организъм. Освен това цитрусовите масла притежават бактерициден ефект и помагат да се преодолее зависимостта от резките промени във времето (т.нар. метеозависимост).

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *