Напукани зърна у кърмачките – болезнено, но лечимо!

Напукването на зърната е доста често срещан и изключително болезнен проблем при кърмачките

Той е и най-честата причина те да преустановят кърменето и да преминат към заместители на майчиното мляко.

Непрекъснатите болки по време на кърмене най-често се дължат на напукване на зърното и то трябва внимателно да бъде огледано. При напукване на зърното обикновено се препоръчва да се прекрати кърменето от тази гърда за най-малко 24 – 48 часа.

“Фигурин

 

Напукването на зърната е доста често срещан и изключително болезнен проблем!

Напукването на зърната е доста често срещан и изключително болезнен проблем!

Билка.инфо ви предлага и следните изпитани билкови рецепти, с чиято помощ ще се отървете от раздранените и напукани зърна.

Начин на приготвяне и употреба – приготвя се билкова смес от равни части бял равнец, хвощ, бял смил и жълт кантарион. 2 супени лъжици от така получената смес се варят 10 минути в 200 мл кипяща вода. Оставят се да киснат за около 30 минути и след прецеждане от растителната каша се прави лапа, като се намазва върху марля върху гърдата. Друг метод за да продължи кърменето е като използвате протектори за зърната.

Начин на приготвяне и употреба – една част пресни плодове от шипка /или сокът от тях/ се заливат с три части слънчогледово масло. Настойката престоява 10 дни на тъмно. Хубаво се разбърква и се прецежда през няколко ката марля ­ шипковото масло е готово за употреба.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *