Народната медицина има лек за ревматизъм

Ревматизъм представлява заболяване на опорно-двигателната система, което покосява хората от различни възрасти.

Заболяването засяга ставните и съединителните тъкани в организма, като причинява възпаления. Специалистите смятат, че за да се развие ревматизъм силно влияние оказва климата. Болките от заболяването се изострят когато времето е студено и утихват през топлия период.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Ревматизъм може да се отключи при прекарване на скарлатина, зъбни абцеси, синузит или възпаление на сливиците, защото всяко едно от тези заболявания предизвиква промени в съединителната тъкан. При всеки заболяването се проявява различно, като при някои хора се наблюдават симптоми на висока температура, много силни болки в ставите, отоци. При други то не се проявява толкова бурно и просто причинява неразположение, отпадналост и търпими болки в ставите.

За лечение могат да се използват различни билки, като тези които са подходящи за борба с ревматизъм са върбата и копривата, защото те имат антибактериално и капиляроукрепващо свойство.revmatizum

От билките могат да се правят и лапи, които също са толкова ефикасни за спиране на болките в ставите и преборване със заболяването. за приготовлението на лапи можете да използвате мащерката, синапа, дивия кестен и синята хвойна.
Все пак, за да може да се преборите със заболяването трябва да се приложи и хранителна диета. Специалистите препоръчват храни, като яйца, захар, мляко, подправките черен пипер и оцет да се намалят до минимум. Не бива да приемате големи дози кафе и зелен чай. Избягвайте консумацията на много мазни и пържени храни. Добре е да увеличите консумацията на пресни плодове и зеленчуци и да си приготвяте прясно изцедени сокове от тях. Те оказват благоприятно влияние на организма и така можете по лесно да се преборите с ревматизма. Добре е всеки ден да приемате поне по 2 литра вода. Намалете употребата на сол в храната до минимални количества.

В случай, че вече сте диагностирани със заболяването ревматизъм препоръчваме всяка сутрин на гладно да изпивате чаша прясно изцеден сок. В него включете равно количество сок от репички, цвекло, магданоз, спанак и моркови. Можете да импровизирате и да си приготвяте разнообразни вкусове от тези съставки.

Ето и една рецепта с ориз, която ще ви помогне да се преборите успешно с ревматизма:

Измийте 3 супени лъжици ориз и ги поставете в буркан пълен с чиста вода. Отварата трябва да престои 5 дена, но на всеки 24 часа трябва да измивате отново ориза и да поставяте чиста вода в буркана. Идва шестия ден и получената отвара е готова за следващата стъпка, която е да сварите ориза на огъня докато не се получи каша. Изяще получилата се смес, като можете да я подправите с мед, за по-добър вкус. Медът също окаже благоприятно въздействие на организма, защото той също е пълен със съставки, които могат да помогнат за лечение на ревматизма.
След като вече сте изяли получена смес в продължение на 4 часа не трябва да консумирате никаква храни и не бива да приемате никакви течности.

Препоръчваме тази процедура да се изпълни 8 пъти, за да може лечението от народната медицина да окаже благоприятен ефект върху организма и вече да забравите за болките в ставите, които причинява ревматизма.

За външно лечение на ревматизъм ви предлагаме тази рецепта:

50 грама синап, 100 грама белтък от яйце, 50 грама камфор и 100 милилитра чист спирт. С тези продукти ще си приготвите в домашни условия мехлем, който е подходящ за лечение на ревматизъм. За да приготвите лечебния мехлем трябва да поставите спирта в съд и към него да прибавите камфора. Изчаквате докато той се разтвори напълно и след това прибавяте синапа и отново се изчаква до неговото пълно разтваряне. Количеството белтъци се разбиват в друг съд и чак след това се прибавят към останалите съставки. Мехлема е готов за употреба. Използвайте го като нанасяте от него на засегнатите места. Трябва да се слага по дебел слой, който не бива да втривате в кожата. оставете го да действа около 1 час и след това с помощта на марля премахнете това, което е останало от мехлема.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *