Народни рецепти за общо укрепване на организма

Ако ги използвате ежедневно, ще се радвате на дълъг живот, здраво тяло и нерви

Ако сутрин, когато се събудите, се чувствате дори по-уморени от вечерта, или ако сте изкарали тежко инфекциозно заболяване, то организма ви има нужда от нови „батерии“. Билка.инфо ви предлага няколко народни рецепти за общо укрепване на организма, които чрез многократната си употреба са доказали своя благоприятен ефект. Ако ги използвате ежедневно, ще се радвате на дълъг живот, здраво тяло и здрава нервна система.

“Демир
Радвайте се на дълъг живот, здраво тяло и нерви

Радвайте се на дълъг живот, здраво тяло и нерви

Начин на приготвяне и употреба – прави се така нареченото оманово вино, като 100г добре наситнени корени от бял оман се добавят към 1 литър домашно червено вино. Оставя се да престои седмица на тъмно, като през това време се разклаща редовно и след това се прецежда. Пие се по една кафена чашка сутрин, обед и вечер преди ядене.

Начин на приготвяне и употреба – вземете 70 г плод от офика и 30 г копривни листа. Наситнете ги и от така получената смес вземете 1 супена лъжица. Залейте я с 250 мл гореща вода и я оставете да ври за 10 минути. След това я махнете от огъня и я оставете да стои още 4 часа. След прецеждане се приема по половин чаена чашка 3 – 4 пъти дневно.

Начин на приготвяне и употреба – в 1 л домашно червено вино се добавят  60 г стръкове от червен кантарион. Престояват така за 8 дни. След това прецедете виното и го прелейте в чисти бутилки. Пие се по 1 винена чаша преди ядене. Съхранява се на хладно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *