Нашата любима ябълка – за стройно тяло и добро здраве

Векове наред ябълката е била почитана и предпочитана. И то защото в този райки плод се съдържа абсолютно всичко необходимо за човешкия организъм.

images (21)Прочистване на организма

Демир бозан билки за бъбреци

Англичаните имат една поговорка – „An apple on day, keep the doctor away“ или казано по нашенски „По една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен“. И това не е просто поговорка. Ако само за седмица ядете по една ябълка преди основното хранене, вашето храносмилане ще се активизира и ще се почувствате просто великолепно, защото и ябълките очистват шлаките в тялото. Главен отговорник за това е пектинът, който се съдържа в ябълките и по-точно в целулозата. Именно целулозата е метлата на тялото, която въвежда ред. В ябълките има и много желязо, което ги прави идеалната храна за „критичните дни“.

Даже и след топлинна обработка, тези плодове запазват своите полезни свойства. Ето защо, ако пресните ябълки не са ви любимци, то може да ги хапвате задушени или запечени. В краен случай и пресен ябълков сок е достатъчен.

Освен всичките си полезни свойства, в нейните семки се съдържа и много йод. Само 5-6 семки на ден, ще ви помогне да си набавите дневната доза от този минерал.

Бърза и вкусна козметика

Ябълката е и много полезна за външния вид на жената. Не се знае какво би станало, ако вместо ябълка, Ева бе откъснала друг плод, но факт е, че днес всички ние гласуваме доверие на този вкусен и питателен плод.

За стройна фигура всеки диетолог ще ви препоръча да пиете ябълков оцет и то преди хранене, като дозата е две чаени лъжички в чаша студена вода.

Ябълките ще ви помогнат да се справите с напуканите от вятъра устни. Просто настържете малко ябълки и сложете натурален мед, в съотношение 1:1, и го оместе добре. Нанасяте на устните и стоите 15 минути, като се старает да не го изяждате.

Красиви и меки ръце се постигат с малко печена ябълка и чаена лъжичка зехтин. Това се нанася на чисти ръце, след което се измива.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *