Насладата и нуждата от десерта

Всеки един от нас е чувал думите „ ако не си послушен няма да има десерт“, като малък, но въпреки всичко сме го получавали независимо дали той е бил парче вкусна и сладка торта или плод.

Захарта е една много примамлива състава, чрез която подслаждаме живота си, но обикновено се опитваме да я избягваме, защото ще развали фигурата ни. Не бива обаче да гледате на десерта, като враг, защото той е нужен на човешкия организъм, за да не нарушите хранителния си баланс. Все пак едно хранително меню не случайно включва супа, второ и десерт.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

desert3Организма ни има нужда от десерт, защото чрез него си набавяме нужните калории. В един десерт могат да се поместят от 100 до 500 калории в зависимост от неговия вид. Можете изберете десерта според дневното си меню, например, когато си хапнете постни храни е добре да компенсирате с обилен десерт и когато основната храна е обилна можете за десерт да си хапнете плод или мляко.

В различните десерти има разнообразни съставки от вещества, затова той представлява една пълна гама от вещества.

1. Захар – тя е източник на енергия

2. Млякото – е източник на белтъчини и калций

3. Яйца – те също са източник на белтъчини

4. Плодове – много богати на витамини и минерални соли

5. Масло и маргарин – богати на мазнини

6. Шоколад – богат на минерални соли и енергия

7. Ядки – богати на захари и мазнини

Когато не се храним вкъщи, което се случва много често, в менюто ни липсват млечни продукти. Чрез десерта вие ще си набавите нужните на организма калций и белтъчини и то от много вкусни продукти.

Десерта много често заменя основното ядене и най-вече при хора, които са доста злояди или се възстановяват от заболяване. Тези хора най-често консумират сладкиш или крем с грис и ориз, захаросани плодове или лек крем, като течния шоколад. Наистина десерта е препоръчителен при хора възстановяващи се от заболяване, но той в никакъв случай не бива да е богат на мазнини.

Десерти, като крем карамел, мляко с орис и канела, сладолед с шоколадова заливка са полезни за организма. Добре е спортистите да консумират десерти в големи количества, които да са богати на захар.

Колко калории се съдържат в някои видове десерти:

1. Бисквита със сладко – 80

2. Кисело мляко със захар – 120

3. Плодово кисело мляко – 150

4. Целувка – 170

5. Палачинки – 270

6. Пай – 300

7. Мляко с ориз – 310

8. Сладолед – 335

9. Торта – 550

10. Пудинг – 550

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *