Невен срещу разширени вени

Народната медицина използва невен в много рецепти, защото това е една много лековита билка, а страдате ли от разширени вени тя е тази, която ще ви излекува.

Невенът е едно красиво цвете, което се среща почти във всяка градина, на която придава красота с жълто-оранжевите си цветове. Това растение освен, че е прелестно има силна лечебна сила, която може да ни помогне да се изправим срещу разнообразни заболявания и успешно да ги победим.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

От невена могат да се приготвят мехлеми, чай, запарки и бани, които ни помагат при борбата със заболяванията. Тази билка се използва за лечение на изгаряния, гъбички, петна и грапавини по кожата, чернодробни заболявания, язва на стомаха и при жълтеница. Невенът има завидните свойства да помага на раните да заздравеят за по-кратък период, противомикробно и кръвопречистващо действие. Всички вещества, които се съдържат в билката го прави един от най-добрите помощници за лечение на разширени вени.razschireni veni

Разширени вени е много често наблюдавано заболяване у нас, а невенът има силата да застене „очи в очи“ с него и да облекчи болката, която причинява то. Научният термин с който се назовава заболяването е варикоза, като се характеризира с увиване или разширяване на вените. Преди години това заболяване се е наблюдавало само при по-възрастните хора, но днес то е разширило своя диапазон и се среща при хора и 20-годишна възраст. Заболяването е характерно и за двата пола, то не подбира. Голям процент от засегнатите са хора, които работят изправени и нямат много движение.

Заболяването разширени вени предизвиква силни болки, парене, възпаление, тежест, отоци и появата на нощни крампи. Разширени вени най-често се появяват в долната част на крайниците.

Пригответе си домашно масло от невен и спрете веднъж завинаги болката, която причиняват разширените вени. Ето как стават това:

Нужни са ви пресни цветове от невен в размер на 1 чаена чаша. След това към тях прибавете зехтин. Зехтина трябва да покрие количеството билка. Препоръчваме да си приготвите лековитото масло в буркан, защото трябва да затворите съда плътно. После го приберете в размер на 20 дена на хладно и тъмно място. По време на този период трябва да разклащате съда периодично. Преди да използвате маслото от невен трябва да го прецедите. Прилагайте на засегнатото място намазвате или под формата на компрес.

Можете да използвате това лековито масло при ухапвания от насекоми и сърбеж.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *