Незаменими маски за красива кожа

Маските са част от разкрасителните процедури на една жена, без които тя не може. Ние ви предлагаме няколко домашни, които ще накарат кожата да засияе и да бъде здрава.

Домат

Доматът е един от най-добрите естествени очистители, защото излющва гор­ния замърсен слой на ко­жата и подновява клетки­те й с нови. Избелва и ос­вежава лицето. Направете си маска, като просто разрежете един домат на две, натриете лицето с него и после обършете. Или намачкайте на кашичка и намажете. При суха кожа към каша­та се добавят половин разбит белтък и 1 ч. л. кис­лородна 624-400-lice-zhena-krasota-usmivkaвода (като пазите очите, клепачите, мислите и веждите). Поле се изми­вате първо с топла, а пос­ле с хладка вода.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Магданоз

Начуквате до получаване на каша свежи листа и дръжки в дървен или пор­целанов съд и нанасяте кашата или сокът върху кожата – 2 пъти дневно в продължение на 3 седми­ци. Ефектът е по-добър с прибавяне на 1 ч. л. течен мед или 53-процентов спирт или 1-процентов са­лицилов спирт. Маската престоява 30 мин. и се из­мива. Ободрява, омекотя­ва, избелва, изчиства пет­на и лунички.

Бяла глина

Трябват ви малко съставки – 4 ч. л. бяла глина и 1 ч. л. цинкова паста. Разредете с 30-процентов разт­вор на кислородна вода.

Кисело мляко

Вземете високомаслено кисело мляко, намажете лицето с него, втрийте с пръсти и после изтрийте с кърпа. След това се намазва равномерно цялото лице с гъсто или предварително изцедено кисело мляко. Лежи се в покой. Капват по няколко капки лимоно сок и зехтин и се престоя­ва до изсъхване. Измива се с топла вода. Кожата се избелва, добива светлорозов цвят, омеква и се освежава.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *