Незаменимите лечебни ползи от вкусната червена боровинка

Един малък веченозелен храст, който ражда вкусната, ароматната и лечебна червена боровинка, която всеки трябва да използва при здравословен проблем, защото тя е известна, като „кралицата на плодовете“.

Не случайно хората наричат вкусната червена боровинка „царицата на плодовете“, все пак в нея се съдържат много ценни и незаменими вещестава, които се грижат за здравето на организма. Положително лечебно въздействие оказва при доста заболявания, като най-често с нея се лекуват цистит, подобряване на мисълта, при борбата с акнето, премахване на възпаления, дезинфекциране на рани, при запек, за по-бързия растеж на меката ви коса.

“Фигурин

Днес на вашето внимание ще изложим няколко рецепти с червена боровинка, като половината за предназначение за лечение на болежки,а останалите за разкрасяване. Бъдете здрави и красиви и то само с малката червена ароматна боровинка.

Незаменимите лечебни ползи от вкусната червена боровинка

Незаменимите лечебни ползи от вкусната червена боровинка

Червена боровинка при цистит – чудодейната отварата се прави от полезните и лековити листа на вечнозеленото растение. Взимате от тях 2 равни лъжици за супа и ги варите в 300 милилитра вода на тих огън. Времето за варене е минимално само 5 минутки. Нека отварата изстине и прецедете. От нея ще пиете 3 пъти на ден през 5 часа например. За да бъде ефикасно самото лечение с червена боровинка трябва да го спазвате стриктно за 14 дена.

Изчистете лицето си от акнето – с плода почистването на лицето от пъпчици е лесно, защото ароматната и вкусна червена боровинка има уникално антисептично свойство. Маската срещу акне, която ще ви предложим се прави така: разбийте в купичка един белтък на яйце и него комбинирате само с една лъжичка за билков чай от прясно изцедения сок на вкусния плод. След разбъркване се нанася върху лицето и засегнатите зони.Маската престоява на всяко засегнато място за 10-тина минути и после се измива с вода.

Много ефективна при запек – тук ще комбинираме равни количества сок от малката червена боровинка и лечебното червено цвекло. От сока, който получихте ще взимате по супена лъжица, но задължително преди да закусите, обядвате или вечеряте.

За премахване на възпалението се използва тази рецепта с червена боровинка – с помощта на марля или тензух изцедете сока на 2 лъжици за супа от малките червени боровинки. Към този вкусен прясно изцеден сок от плодовете добавете и кокосово масло в размер на 1 лъжица за супа. С мехлема можете да намазвате болезнените места.

За здрави нокти – тук пак ще използваме пресния сок от червените плодчета, като с него се намазват хубаво всички нокти. Така ноктите ви ще са по-здрави и ще стимулирате техния растеж. Процедурата трябва да се прилага 3 пъти в за една седмица, за да се достигне желания ефект.

За стимулиране на паметта – подобряването на функциите на мозъка и стимулирането на паметта се пие сок от червена боровинка в неограничени количества. Само с един сок ще можете да се концентрирате много по-бързо и лесно върху възложената ви задача.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *