Няколко храни за здраве и как да ги комбинираме

Всеки обича вкусната храна. Знаете ли обаче, че има комбинации от храни, които, освен че са вкусни, са и много полезни за нашето здраве? Вижте няколко от тях. Те не са много популярни в нашата кухня, но пък, освен че ще се насладите на вкусовите им качества, ще ви помогнат да се почувствате по-здрави, млади и красиви.

1. Броколи и домати – на пръв поглед тази комбинация изглежда малко странна, но тя може да ви предпази от някой ракови заболявания като рак на простатата. Освен това консумацията на броколи и домати ще ви зареди със здраве и сила.

зелен чай с лимон2. Зелен чай и лимон – редовната консумация на зелен чай с лимон ще направи сърцето ви по-здраво. Зеленият чай е невероятен антиоксидант, поради съдържащите се в него катехини. Той може да намали риска от инфаркт. Чрез добавянето на лимон към чаят, ще се заредите с необходимото ви количество витамин С. Освен това лимонът помага на катехините, да се усвоят по-лесно от организма ви.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

3. Зелена салата и авокадо – в зелената салата, а също и в спанака и морковите, се съдържат каротеноиди, които са естествени антиоксиданти, предпазващи кожата от вредните свободни радикали. Добавянето на авокадо към зелената салата увеличава и подобрява усвояването на тези каротеноиди.

4. Трици или фибри и кисело мляко ще ви помогнат ако имате проблеми с храносмилането. Консумирайте тази комбинация на закуска. Известно е, че в млякото се съдържат много полезни за организма бактерии (пробиотици), които улесняват работата на храносмилателната система. Чрез добавянето на пшенични трици или фибри към него, не само няма да имате проблем със стомаха си, но и ще подобрите работата на дебелото черво.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *