Няколко начина да се отървете от махмурлука!

Билка.инфо ви предлага тези изпитани трика за здрава глава

Да си пийнеш и хапнеш с приятели е едно от любимото занимание на българина. Ако всичко приключва до пийката и хапката, нямаме проблем. Но ако сте от онзи тип хора, които обичат да си пийват повечко, тогава имаме проблем. На другия ден боли ли ви глава?

Демир бозан билки за бъбреци
Билка.инфо ви предлага тези изпитани трика за здрава глава!

Билка.инфо ви предлага тези изпитани трика за здрава глава!

Ако ви боли глава, значи тази статия е за вас. Билка.инфо ви предлага няколко рецепти, които помагат в битката с махмурлука и ще сте чувствате свеж като репичка.

Най-често в българската народна медицина против махмурлук се използва чаят от розмарин. Доказано е, че има фумкциите да подпомага черния дроб като действа за по-бързото освобождаване на токсините от алкохола.

Друг добър помощник в борбата с кофти настроението след алкохолна нощ е чаят от морски трън или от глухарче. И двата вида се грижат за детоксикацията на черния дроб и стимулират пречистването на кръвта в организма.

Да не пропуснем и чаят от кората на върба. Той е полезен с това, че съдържа вещества, наподобяващи съдържанието в хапчето аспирин, които облекчават характерното за махмурлука главоболие. Ето как се приготвя чаят:

За около 10 минути се варят 20 – 30 г от корите на върба. После прецеждате и се пие (докато се почувствате по-добре) по 1 винена чаша на всеки час. Препоръчително е да се комбинира с чай от лайка, защото успокоява стомаха.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *