Няколко полезни и здравословни напитки

На всички е известно, че водата е най-полезната за организма напитка. Неговите потребности от вода са равностойни на потребностите му от хранителни вещества и енергия. Нека да видим и кои други напитки са от полза за здравословното ни състояние.

Зеленият чай е една от най-полезните и здравословни напитки. Чрез неговата консумация се намалява риска от много заболявания, сред които сърдечно-съдови, бъбречни и стоматологични. Разликата му от черния чай е, че той се подлага на минимална ферментация. Зеленият чай съдържа антиоксиданта полифенол и помага при висок холестерол, атеросклероза, болести на черния дроб и червата.

ябълков сокСъщо много полезен е ментовия чай. Той помага при проблеми с храносмилането и при гадене, но е противопоказен при киселини. Ментата повлиява при високо кръвно налягане, при нервно напрежение и безсъние. Особено полезен е за дамите в критическата възраст.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Ако искате да си приготвите чай от прясна мента, нарежете на ситно четири листенца и ги залейте с две чаени чаши вряла вода. Изчакайте 10-20 секунди, отцедете водата и отново залейте ментата с вряла вода. Оставете да се запари за около две минути и се насладете на топлия ментов чай.

За организма са полезни и всички прясно изцедени сокове, тъй като в тях се съдържат много витамини и микроелементи.

Сокът от нар заздравява сърцето, сокът от грозде разкрасява, портокаловият сок подобрява имунната система, а ябълковият подобрява стомашната дейност. Хора с повишена киселинност на стомаха и с язва не бива да консумират кисели сокове.

Млечните напитки, особено айранът, също са полезни за доброто здраве и функция на организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *