Няколко правила за ефикасни домашни маски

Домашните маски за лице са най-доброто, което можете да направите, за да се чувства вашата кожа добре и да сияе красива, както никога. Не ви трябват скъпи готови маски, сега на пазарите има голямо изобилие от плодове и зеленчуци. Една домашна маска от тях ще подхрани и освежи кожата на лицето и шията. Но за да постигнете желания ефект, трябва да спазвате някои правила.

plodovi_maski_7739027941. Когато сте решили да си направите от този вид маски, е добре първо добре да се измият и да се почистят от корите или кожата си. По принцип се използва само вътрешната, мека част за маска. Дребните ме­ки плодчета е хубаво да ги намачкате с дървена лъжи­ца, а твърдите – да настържете на пластмасово ренде.

2. Маската е добре да се забърка в порцеланово купичка, като маската се прави малко преди да се нанесе, не бива да престоява така. Ако ви е останало някакво коли­чество от кашата, по-добре я изхвърлете – не я използвай­те втори път.

3. Ако за маската се налага да използвате изцеден плодов сок или течна кашичка, тогава е добре да имате парче марля, на която да нарежете отвори за очите и носа. Потопете така изря­заното парче в сока или теч­ната кашичка от плодове или зеленчуци, леко го изстискай­те (сокът не бива да потече в очите) и наложете върху лицето и шията за 10-15 ми­нути. Когато маската е по-гъста, за нанасянето й може­те да използвате козметична четка или памучно тампонче.

Няколко правила за ефикасни домашни маски
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *