Няколко правила за ефикасни домашни маски

Домашните маски за лице са най-доброто, което можете да направите, за да се чувства вашата кожа добре и да сияе красива, както никога. Не ви трябват скъпи готови маски, сега на пазарите има голямо изобилие от плодове и зеленчуци. Една домашна маска от тях ще подхрани и освежи кожата на лицето и шията. Но за да постигнете желания ефект, трябва да спазвате някои правила.

Демир бозан билки за бъбреци

plodovi_maski_7739027941. Когато сте решили да си направите от този вид маски, е добре първо добре да се измият и да се почистят от корите или кожата си. По принцип се използва само вътрешната, мека част за маска. Дребните ме­ки плодчета е хубаво да ги намачкате с дървена лъжи­ца, а твърдите – да настържете на пластмасово ренде.

2. Маската е добре да се забърка в порцеланово купичка, като маската се прави малко преди да се нанесе, не бива да престоява така. Ако ви е останало някакво коли­чество от кашата, по-добре я изхвърлете – не я използвай­те втори път.

3. Ако за маската се налага да използвате изцеден плодов сок или течна кашичка, тогава е добре да имате парче марля, на която да нарежете отвори за очите и носа. Потопете така изря­заното парче в сока или теч­ната кашичка от плодове или зеленчуци, леко го изстискай­те (сокът не бива да потече в очите) и наложете върху лицето и шията за 10-15 ми­нути. Когато маската е по-гъста, за нанасянето й може­те да използвате козметична четка или памучно тампонче.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *