Очанка лекува уморени очи!

Ако очите ви се изморяват и зачервяват, тези билкови рецепти са за вас

Умората на очите е сериозен проблем. Или ако днес и утре все още не е станал проблем, то със сигурност вдругиден ще го има. Когато очите са изложени на прекомерна експлоатация, като стоене пред компютъра дълги часове всеки ден, тогава те се преуморяват. Зачервяват се, а когато това се случва по-дълго време, може да се стигне до загуба на зрението.

“Фигурин
Ако очите ви се изморяват и зачервяват, тези билкови рецепти са за вас!

Ако очите ви се изморяват и зачервяват, тези билкови рецепти са за вас!

Има обаче природни ресурси, които биха могли да ви помогнат в борбата със зрителната умора и натовареност, със зачервените очи.

Това са растения, богати на необходимия за зрителната функция провитамин А. Зеленчуците (моркови, червени домати, червени чушки) са богат източник на този витамин, както и праскови, кайсии, копър, магданоз, лук и черница.

Според фитотерапевтите обаче билката очанка е най-ползотворна при успокояването на очите. Може би именно затова и името й е такова, но очанка може да ви предпази от напрежението в очите, а също може да ви помогне да излекувате „зачервените очи“.

Ето и вълшебната рецепта:

2 супени лъжици от сухата билка се сваряват в 200 мл вода за 3 минути. Във вече изстиналата отвара се потапят тампони и се налагат за няколко минути върху клепачите.

Както очанка, така и боровинката има способността да лекува изморени очи:

2 чаени лъжички листа от боровинки се заливат с 1 чаша гореща вода. Престояват 1 час и се прецеждат. Пие се по половин чаша 2 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *