Омекотител за дрехи с натурални съставки

Ако ви се налага да използвате омекотител за дрехи при прането, то вероятно прибягвате до услугите на омекотителите, съдържащи много химически вещества.

Те със сигурност оказват влияние върху вас и вашето здраве. За да получите желания резултат, при това напълно безвредно и екологично можете да използвате много съставки, като сода за хляб, лимонов сок, боракс, сода за пране и други, в най-различни комбинации.

“Демир

Ние ви предлагаме няколко рецепти, по които да си приготвите домашен омекотител, като по желание можете да добавите и някакво етерично масло за аромат.

омекотителПървата рецепта се състои единствено от продукт с много практически приложения. Това е оцетът. Той е евтин, безвреден, много ефективен и има антимикробно действие. Оцетът омекотява твърдата вода, следователно омекотява и дрехите с натурална сила, а освен това премахва остатъците от перилен препарат по тях. Просто добавете оцета при изплакването на дрехите.

Втората рецепта, освен оцет съдържа и още един природен омекотител -сода за хляб. Освен че омекотява дрехите, тя има свойството да почиства и премахва неприятната миризма от тях. Смесете 3 чаши оцет и половин чаша сода за хляб. Добавете сместа при изплакването на дрехите.

Третата рецепта се състои от 6 части вода, 3 части оцет и 2 части балсам за коса. Дори и най-евтиния балсам може да ви свърши чудесна работа. Смесете всички съставки и добавяйте по половин чаша от течността при изплакването на дрехите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Омекотител за дрехи с натурални съставки

  1. Страхотни идеи за домашен омекотител за дрехи. Откровено не знаех за такива рецепти, но попадайки на вашия сайт цъкнах на заглавието и определено се зачетох. И аз съм чувала, че се ползвал оцет, но детайлите нещо ми убягваха. Мерси 🙂

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *