Орехови ядки срещу заболявания на сърдечно-съдовата система

Почти половината случаи на преждевременна смърт се дължат на заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове. Стана ясно, че ореховите ядки са прекрасно натурално средство за намаляване на риска от инфаркт и други сърдечносъдови болести, тъй като имат свойството да понижават холестерола.

Демир бозан билки за бъбреци

Проведено проучване показва, че ежедневната консумация на 85 грама орехи съществено намалява нивото на холестерол в кръвта, чието натрупване е основен фактор за инфаркт и други сърдечносъдови заболявания.

орехиОт участниците в изследването били взимани кръвни проби, от които станало ясно, че орехите са много ефективно и бързо действащо средство, което намалява нивото на липопротеините (т.нар. лош холестерол – LDL) с ниска плътност, и едновременно с това повишава съдържанието в кръвта на липопротеините с висока плътност (добрия холестерол- HDL).

Известно е, че лошият холестерол има свойството да полепва по стените на кръвоносните съдове, което води до стесняване на съда и повишава риска от инфаркт. В орехите се съдържа масло, което предотвратява това полепване.

Въпреки че са много калорични, орехите са изключително полезни поради богатото съдържание на  омега 3 мастни киселини, витамин Е, както и минерали като манган, калий, калций, магнезий, фосфор и др. Освен че са полезни за сърдечно-съдовата система, орехите са полезни също и за костите, растежа, възпроизвеждането, както и правилното метаболизиране на захари и инсулин. Те са и чудесно натурално средство за повишаване на имунитета, за подобряване на съня, имат противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *