Още една билкова рецепта помага при бронхиална астма

Уникални билкови рецепти от Билка.инфо

Бронхиалната астма е може би най-често срещаното хронично заболяване на дихателната система в детската възраст. Тя протича със свиркащи хрипове и периодични пристъпи на задух.

Уникални билкови рецепти от Билка.инфо!

Уникални билкови рецепти от Билка.инфо!

Билка.инфо ви предлага следните билкови рецепти, с чиято помощ ще облекчите симптомите на бронхиалната астма.

Начин на приготвяне и употреба – по 20 г цветове от арника, стръкове от мащерка, корени от бял оман, листа от подбел и плодове от анасон. 1 супена лъжица от дрогата се залива с 250 мл вряща вода. След като кисне 10 минути се прецежда и се приема с подсладена с мед. Дневно се изпиват по 2-3 дози, преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – 1 препълнена чаена чаша борови връхчета се сваряват на тих огън в 500 мл вода, докато остане на наполовина. След като изстине отварата се прецежда и в нея се прибавят 3 лимона, смлени на месомелачка без корите и 500 г мед. От получената смес се приема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 20 минути преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – 30 листа от индрише и 15 листа от широколистен живовлек се смилат на месомелачката. Към кашата се прибавя 1 кг мед и се разбърква добре. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 30 минути преди хранене.

Още една билкова рецепта помага при бронхиална астма
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *