Още една билкова рецепта помага при бронхиална астма

Уникални билкови рецепти от Билка.инфо

Бронхиалната астма е може би най-често срещаното хронично заболяване на дихателната система в детската възраст. Тя протича със свиркащи хрипове и периодични пристъпи на задух.

“Фигурин
Уникални билкови рецепти от Билка.инфо!

Уникални билкови рецепти от Билка.инфо!

Билка.инфо ви предлага следните билкови рецепти, с чиято помощ ще облекчите симптомите на бронхиалната астма.

Начин на приготвяне и употреба – по 20 г цветове от арника, стръкове от мащерка, корени от бял оман, листа от подбел и плодове от анасон. 1 супена лъжица от дрогата се залива с 250 мл вряща вода. След като кисне 10 минути се прецежда и се приема с подсладена с мед. Дневно се изпиват по 2-3 дози, преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – 1 препълнена чаена чаша борови връхчета се сваряват на тих огън в 500 мл вода, докато остане на наполовина. След като изстине отварата се прецежда и в нея се прибавят 3 лимона, смлени на месомелачка без корите и 500 г мед. От получената смес се приема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 20 минути преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – 30 листа от индрише и 15 листа от широколистен живовлек се смилат на месомелачката. Към кашата се прибавя 1 кг мед и се разбърква добре. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 30 минути преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *