Освободете се от стреса!

Три билкови рецепти, три лесни начина да избягате от стреса и да се освободите от неврозата и безсънието.

Начин на приготвяне и употреба – 10 г съцветия хмел, 20 г листа от водна детелина, 20 г листа мента и 10 г корени дилянка. Две супени лъжици от сместа се варят в продължение на 2-3 минути в 250 мл вода. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно.

“Фигурин

 

Пълноценен живот без стрес, с помощта на Билка.инфо!

Пълноценен живот без стрес, с помощта на Билка.инфо!

Начин на приготвяне и употреба – в 500 мл вода се запарват 2 супени лъжици от смес получена по описаният начин –  30 г листа от къпина, 15 г стръкове от бял смил, 20 г стръкове от лазаркиня, 15 г стръкове мащерка и 20 г стръкове дяволска уста се смесват. Запарката престоява около 3 часа и се прецежда, след което се пие по половин чаена чашка 3-4 пъти дневно.

Начин на приготвяне и употреба – 10 г листа от водна детелина, 20 г листа от лютива мента, 10 г кори от зърнастец, 10 г стръкове от върбинка, 30 г корени от дилянка, 10 г стръкове от дяволска уста и 10 г листа от маточина се наситняват и разбъркват добре.  За приготвянето на чай 2 супени лъжици билки се запарват за 1-3 минути в 200 мл вода. Приема се студен по 1 винена чаша 3 пъти на ден, може и подсладено с мед или захар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *