От рак на дебелото черво ще ви спаси кисело зеле

Консумацията на кисело зеле през зимния сезон е неизбежна, но освен вкусно то може да помогне на хората при борбата срещу рак на дебелото черво.

Почти всички смята че, че киселото зеле е традиционен български продукт, но това не е така, неговите откриватели са китайците.

Демир бозан билки за бъбреци

В киселото зеле има бактерии на млечна киселина, които са главните виновници за неговата ферментация. Точно тези бактерии оказват помагат на организма да бъде в добро здраве. Те действат благоприятно на организма и се борят с раковите образования, като подсилват имунитета на тялото.kiselo zele

Тези добри бактерии не позволяват на чревните ензими да се превърнат в канцерогени, които за опасни за човешкия организъм, а стимулират прокарцерогени, които са безопасни. Специалисти са направили множество проучвания на киселото зеле и са доказали, че благодарение на млечно киселинните бактерии, които съдържа се поема нитрата и успешно го приспособява. Чрез това действие няма как да бъде образуван нитрозамин, който е виновник за отключването на рака. Вторичните галенови киселини увеличават риска от образуването на тумори, а редовната консумация на кисело зеле действа благоприятно на организма, като не позволява на първичните (добрите) да се преобразуват и да стана вторични.

Честата консумация на кисело зеле ще предпази организма от развитието на болестотворни микроби и ще възтанови стомашно-чревния тракт. Бъдете сигурни, че ако си похапвате този продукт всички функции на храносмилателната система ще бъдат изрядни.

Специалистите препоръчват да консумирате 200 грама кисело зеле всеки ден за период от 20 дни. тази хранителна диета ще ви избави от всеки храносмилателен проблем. Извода, който можем да си направим, е че освен вкусно киселото зеле е много полезно и пази организма ни от тези неблагоприятни заболявания.

Киселото зеле е богат източни на витамин В12, а той е жизненоважен за правилното функциониране на нервната система. Също така той спомага до клетките да достигне достатъчно количество кислород. Витамин В12 е много важен за костите, клетъчния растеж и работата на сърдечния мускул.

Чрез консумацията на кисело зеле работата на сърцето ще се подобри, защото в него има съдържание на магнезий. желязото, което се намира в продукта помага при кръвообръщението, а калият има обезкисляващо свойство.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “От рак на дебелото черво ще ви спаси кисело зеле

  1. В нашето семейство киселото зеле е на почит.Всяка зима изяждаме 30 – 40 кг. кисело зеле на салата.Ето и рецептата: Зелето се нарязва като за салата, към него се прибавя кромид- лук или праз, зависи от това какво имате или какво обичате, малко червен пипер и олио(олиото може да го препържите).
    Разбърквате и лапате на корем, страшно мезе е за ракийка.

  2. ДЖИНДЖИФИЛ ПЛЮС МЕД – УБИВА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ… КОПИРАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЕТЕ, МОЖЕ ДА Е НУЖНО НЯКОМУ! Получих преди дни от една особа от Сараево тази рецепта на базата на ДЖИНДЖИФИЛ + МЕД и ето ме сред "нормалните" , без болки хора. Женицата е имала карцином на ендокринна жлеза и е била на апарат 18 дни. Минала без операция и химиотерапия… и пращи от здраве. Съвестта ми ме задължава да споделя това с всички, които имат нуждаещ се от помощ познат! Ето и рецептата: – два по-големи корена джинджифил или 500 гр се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с чопър, и се смесват с 1/2 кг домашен мед – сместа се консумира 3-4 пъти дневно по лъжичка. Да се ползва само НЕ-Метална Лъжица!ПЕРИОД 60 ДНИ. Първите резултати се усещат след 2 до 3 дни… – ПРОСТО И МЪРТВИТЕ ВДИГА! СПОДЕЛЕТЕ ДА НАУЧАТ ПОВЕЧЕ ХОРА!"АКО НЕЩО НЕ Е ЯСНО ЕТО ТЕЛЕФОНА-0895158337.!!!!!!МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ПРОФИЛАКТИЧНО НА 1 ГОДИНA ЕДИН ПЪТ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА!!!!!!!!!!!!!Ако има направено химиотерапия или операция звънете на посочения телефон по-горе за повече информация!!!!!СЪХРАНЯВА СЕ В ХЛАДИЛНИК!!!-ПОВТАРЯ СЕ СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ПЕРИОД 30 ДЕНА!!!И ТАКА ВСЯКА СЛЕДВАЩА ГОДИНА!!!!!! МЕДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОТ ПОЗНАТ ПЧЕЛАР ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗЛЪГАНИ 100%!!!!!В рецептата с джиндифила се добавя още -СОК ОТ 3 ЛИМОНА ЗАЕДНО С КОРАТА ИЗСТИСКАНИ НА СОКОИЗСТИСКВАКА И ТАКА ПРИ ВСЯКО ПРАВЕНЕ!!!

  3. Всички кисели туршии съдържат много антиоксиданти и най вече витамин С.. Те произхождат от древен Китай или Япония и векове наред са доказали здравословното си въздействие.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *