От тефтера на баба билки при язва!

Различни билкови отвари и чайове лекуват язва.

Билка.инфо ви предлага най – добрите рецепти от българската народна медицина, с доказан лечебен ефект при язва на стомаха.

Начин на приготвяне и употреба – по 30 г листа от живовлек и стръкове от полски хвощ, 20 г стръкове от пача трева, 50 г стръкове жълт кантарион и 40 г цвят от невен се объркват добре. В 400 мл вряща вода се добавят 2 супени лъжици от билките и се оставят да киснат 30 минути. Приема се 3 пъти дневно преди хранене по 100 мл.

Различни билкови отвари и чайове лекуват язва!

Различни билкови отвари и чайове лекуват язва!

Начин на приготвяне и употреба – 2 супени лъжици от следната билкова смес се добавят в 500 мл вряла вода : 20 г корени дилянка, 50 г стръкове от синя жлъчка, 60 г листа от маточина, 30 г стръкове от овчарска торбичка и 10 г листа от мента. След като изстине запарката се прецежда и от нея се приема по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди храна.

Начин на приготвяне и употреба – в 500 мл вода, на тих огън, за 10 минути се варят 2 супени лъжици от следната билкова смес: по 30 г листа от живовлек, корени от синя жлъчка и листа от смрадлика, 20 г стръкове камшик и 60 г стръкове от жълт кантарион. След прецеждането се приема 4 пъти дневно по 75 мл преди ядене.

От тефтера на баба билки при язва!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *