Отървете се от комарите със следните рецепти

През лятото сякаш става закон да се почесваме навсякъде, заради малките гадинки, които непрестанно ни атакуват. Има начин обаче да се отървем от комарите и техните ухапвания без да се налага да се разкървавим от чесане. Ето няколко природни средства, които ще намерите в дома си дори. На първо място, когато ви ухапе комар, за да туширате неприятното сърбящо чувство, може да помогне лист от живовляк или бъз. С помощта на листото се натърква ухапаното място. Преди натъркването листото се намачква, за да пусне лечебния си сок. Листото бързо ще помогне за премахването на отока и ще спре сърбежа.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

tesnolist-jivovlqkНай-доброто средство, което сигурно всеки знае от своето детство, е добрият, стар винен оцет. Макар и да щипе, няколко секунди до минута, след като сте натъркали мястото с него, чувството за чесане до разкървавяне изчезва. Освен това пада и самият оток. Хлебната сода също може да е много полезна при такива екстремни ситуации. На почивка не забравяйте и нея. Разтворете чаена лъжичка от субстанцията в чаша вода и третирайте с нея участъка или участъците, където има ухапано.

Друго много известно средство е полезният, лютив чесън. С неговите скилидки може да натъркате директно или пък да си приготвите каша и да намажете ухапаното, както от комари, така и от пчели, оси и други жилещи. Преди да се направи тази лечебна манипулация, ако ухапването е от пчела, първо трябва да се отстрани жилото й, което е в центъра на подутото място.

Ако нямате нищо от това под ръка, ще ви помогне да се отървете от отоците, натъркването със ситна сол. Но имайте предвид, че ухапаното място трябва внимателно да се търка, за да не се увреди кожата. Разтворът от вода и настърган сапун, който се прави гъст като каша, също помага срещу ухапвания от насекоми. С тази каша се намазва ухапаното място и съвсем скоро сърбежът престава и отокът спада.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *