Откажете цигарите с помощта на витамините

Много често, когато човек решава да откаже цигарите, е добре да приема и витамини, защото така помага на организма да премине по-лесно от едната фаза в другата – на непушачите. Освен това, подходът е оправдан и от гледна точка на факта, че при пушачите е регистриран голям недостиг на витамини.

Top 10 Foods Highest in Vitamin A1А и витамините съдействат за по-бързото пречистване на организма от натрупаните в него токсини и подобряват общото му състояние и укрепване. Ето от цялата палитра полезни вещества, кои са тези, които биха ни помогнали в най-голяма степен, ако искаме да откажем цигарите:

витамин A – недостигът му може да доведе до чести инфекции, суха нееластична кожа, влошено зрение, анемия (въпреки че в организма има достатъчно желязо, то не може да се транспортира до костния мозък);
витамин E – този витамин е изключително силен естествен антиоксидант, който влизайки в реакция със свободните радикали, пази клетките от тяхното вредно въздействие, което се свързва дори с развитието на туморни клетки.
витамин PP (или B3) – има отношение към разграждането на веществата в организма и доставката на енергия;
витамин C – едно от най-важните средства за поддържане на енергийния тонус и имунитета ни. Нуждата от него значително се увеличава по време на болест, пушене, физически и умствени натоварвания. С антиоксидантните му свойства е свързана и способността му да намалява риска от ракови заболявания.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *