Отслабнете с хляб

Можете да ви звучи не логично, но ДА можете да отслабнете и с хлебна диета. Всеки ден ще имате право да си похапвате по 12 филийки хляб, но трябва да внимавате с какво ги гарнирате.

Тези диета е представена от Олга Рац от Израел, която по образование е биолог и според нея хлебната диета ще ни помогне да решим най-сетне дилемата човек – въглехидрати. Рац твърди, че въглехидратите са полезни за организма ни, защото те ни „пълнят“ със сила и мощ и повишават нивото на щастието, който се нарича серотонин. Според нея всички фибри, които се съдържат в хляба ни помагат да се заситим прекрасно.

Демир бозан билки за бъбреци

bread12С тази диета ще можете да си похапвате хляб, но разбира се той трябва да е пълнозърнест и тези 12 филийки трябва да са разпределени в най-малко 4-5 хранения на ден. В белият хляб, който консумираме ежедневно има 80 калории, а в пилнозърнестия хляб нивото на калориите спада на половина и те са между 35 и 40. Пълнозърнестият хляб е притежател на качеството на бавно разграждане и дълго засищане благодарение на гликемичния си индекс.

Всяка една от 12 филийки, които се полагат на ден могат да се намажат с кетчуп, горчица, пастет от авокадо, нискомаслена извара, тофу, но не и със сладко или мазно. Върху вече намазаната филия, с който и да е от продуктите можете да добавите отгоре риба, пилешки гърди, телешко или сирене, но е препоръчително да да се използва за консумация колкото се може по-рядко. Можете да си похапвате и сладко, ако не можете да издържите, но е добре то да е нискокалоричен конфитюр.

Трябва да знаете, че най-важното условие при тази диета е не какво слагате на филията, а какво е неговото количество. Самият слой на продуктите, които сте поставили върху филията трябва да бъде направо прозрачен и той се добавя с цел да набавите потребността си от разнообразие, а не за засищане.

Важно условие е да не поднасяте приготвения сандвич веднага към устата си, а да поставите върху него още зеленчуци по ваш избор. Ние можем да предложим домати, краставици, зелена салата, моркови, зеле, но оставяме избора изцяло на вас. Всички избрани от вас зеленчуци можете да подправите с малко зехтин, но не трябва да забравяте да ги консумирате в сурова форма, защото в противен случай те ще загубят витамините, които притежават.

Трябва да пренебрегнете консумацията на плодове, защото те наистина съдържат витамини, минерали и фибри, но също така са богат източник на фруктоза. Фруктоза има идентични свойства с тези на рафинираната захар, а именно подпомага вдигането на нивото на инсолина в кръвта. Можете да консумирате по 3 малки порции плодове на ден, като препоръчителната порция е 1 средна ябълка, банан, портокал и праскова; 2-3 кивита кайсии, сливи и мандарини; половин грейпфрут, един малък грозд черно грозде, резен диня или пъпеш. Важно е да не ги консумирате заедно с другата храна.
За да набавите нужните белтъчини на организма си трябва да консумирате и месо, но то задължително трябва да е пилешко, постни червени меса или риба, но в доста ограничени количества.

По време на хлебната диета може да консумирате всякакъв вид зеленчуци, плодове, риба, пилешко и пуешко месо, но без кожата, свинско и телешко филе.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *