Отвари от борови връхчета за пречистване

Отварите от борови връхчета, които днес ще ви предложим препоръчваме силно на хора страдащи от атеросклероза и такива с бъбречни заболявания, защото имат пречистващо действие.

Атеросклерозата е заболяване, което засяга артериите и предизвиква тяхното удебеляване и втвърдяване. Засегнатите от заболяването вече са много, защото за нейното развитие оказват много и все разнообразни външни фактори, които често не можем да избегнем. Все пак най-разпространените причинители на заболяването са пушено на цигари, ежедневното приемане на голямо количество алкохол, затлъстяването, преумората, напрежението и наследствеността. Избягвайте максимално тези фактори, за да може атеросклерозата да стои далеч от вас. За да подобрите здравословното си състояние е нужно да прилагате една от отварите, защото така ще пречистите кръвта, а това ще ви помогне при борбата със заболяването.borovi vraschsheta

“Демир

За да пречистите кръвта и въздействате на заболяването, като спрете неговото развитие и подобрите здравето си използвайте боровите връхчета. Пречистващото действие на тези иглички се дължи на танините и флавоноидите, които присъстват в техния състав. Огромна част от ползите за организма, които носят боровите иглички се дължи и на съдържанието им на смоли. Допълнителния бонус, който ще получите чрез приемането на тази отвара, е че ще прогоните пролетната умора.

Ето и как сами у дома да си приготвите отварите от лечебните борови връхчета:

1. Отварата ще приготвим само с 50 грама борови връхчета, като ги поставим в дървено хаванче и ги счукаме. Другото, което следва да направите е да ги залеете с вряла вода, която е 250 грама. След това я приберете на тъмно за 2 часа и накрая прецедете през цедка. Трябва да я изпиете веднага след приготвянето и, отварата не бива да престоява. В случай, че вкусът и не ви допада особено може да използвате лъжичка мед за подслаждане.

2. Тук ще използваме още по-малко борови връхчета, като тяхното количество е равно на 30 грама. Залейте ги с 200 гореща вода и ги поставяте на котлона да врат в продължение на 20 на тих огън. Отварата се прецежда след като изстине и трябва да се изпие за 1 ден. Тук отново можете да си прибавите лъжичка мед за подсладяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *