Овесено мляко лекува панкреатит

Панкреатит е заболяване на панкреаса или както още се нарича задстомашната жлеза и то може да бъде успешно излекувано с овесено мляко.

Панкреаса е важен орган в човешкото тяло, защото се грижи за производството на ензими, а те от своя страна разграждат въглехидратите и протеините.

Заболяването панкреатит представлява възпаление на органа и така той не може да извършва своите функции качествено. Заболяването трябва да се лекува, защото в противен случай може да доведе до много по-сериозни здравословни проблеми. Народната медицина използва овесено мляко, за да справи със възпалението и така неблагоприятните симптоми, които предизвиква вече ги няма.oveseno mlqko

“Демир

Симптомите, които предизвиква панкреатитът са гадене, повръщане, киселини, силни болки в стомаха или диария. Основните фактори, които повлияват за развитието на заболяването са ежедневната консумация на нездравословни храни, увеличения прием на кока кола или фанта, прекомерния прием на алкохол, в случай, че гладувате, наследствен фактор или алергии.

Възпалението на задстомашната жлеза можете да излекувате с една лесна рецепта, която се приготвя от цели овесени зърна. След нейния прием вече неприятните симптоми вече няма да се проявяват, а заболяването ще е напълно излекувано. От вас се иска само малко търпение и стриктно спазване на указанията. Все пак усилията ще си струват, защото вече няма да сте засегнати от панкреатит и ежедневието ви ще се подобри, защото вече няма да има болки.

Ето и лечебната рецепта, която ще помогне при борбата срещу панкреатит:

Овесените зърна трябва да са цели и с обвивката, а количеството, което е нужно е 100 грама. Преди да започнете трябва да измиете зърната много добре. В съд поставете 1  литър вода и към нея прибавете количеството зърна. Поставете на котлона и изчакайте да поврат 40 минути. После трябва да се запарят за период от 20 минути. Отварата вече е готова и трябва да изчакате да изстине, след което прецеждате през марля, като задължително изцеждате сварените зърна добре. Течността, която ще получите прилича на прясно мляко. Приемайте от овесеното мляко отвара по 4 пъти на ден преди хранене. Нужното количество за всеки прием е 100 грама. Приберете останалата течност в хладилника, за по-добро съхранение, но не приемайте от нея повече от 2 дена.

Още след първите 4-5 дена след приема ще забележите, че симптоми, като гадене и повръщане отшумяват. Приемате ли от овесеното мляко 30 дена тези неприятни симптоми ще изчезнат напълно.

Все пак, за да излекувате напълно панкреатит трябва да приемате от овесеното мляко в продължение на 5 месеца. Така възпалението ще изчезне и здравословното ви състояние ще е добро.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *