Парафиновата маска лекува мазна кожа

Тя се прилага успешно при мазна кожа с разширени пори, двойна брадичка и инфилтрати, получени при младежки пъпки

Заради увеличеното отделяне на кожни мазнини, най-вече по време на пубертета, се получава много неприятен, но много често срещан козметичен проблем – мазната кожа. Вследствие на излишната мазнина, която се разстила върху кожата, тя изглежда лъскава, като че ли е намазана с масло. Мазнинанта запушва отверстията на мастните жлези, в резултат те се разширяват и кожата заприличва на кора от портокал.

Парафиновата маска лекува мазна кожа !

Парафиновата маска лекува мазна кожа !

Билка.инфо ви предлага следната изпитана рецепта, която се прилага успешно при мазна кожа с разширени пори, двойна брадичка и инфилтрати, получени при младежки пъпки.

За козметични цели се препоръчва белият парафин. Прилага се в разтопен вид. Дори затоплен до 60 – 70 градуса С, той се понася добре от кожата. Разтопяването трябва да се извърши в съвсем сух режим.

Ако кожата е влажна или потна, трябва предварително да се подсуши. След нанасянето на първия слой парафин, се нанасят още няколко с дебелина по 3 – 4 мм. След това лицето се покрива с памук и хавлиена кърпа, като задължително се правят отвори за свободно дишане. Стои се с маската в продължение на 30 – 40 минути. При двойна брадичка се препоръчват парафинови превръзки, при които брадата се подхваща с широк бинт, пропит с топъл парафин. Отгоре с поставя памук и още бинт.

Ако времето е студено, е абсолютно забранено да се излиза навън поне 30 минути след свалянето на маската.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *