Първа помощ без лекарства!

Редица заболявания или болезнени състояния предполагат използване на медикаменти. Но се случва да ни застигнат в неподходящо време, като посреднощ или на някоя почивка. Дали можем да разчитаме на природните средства за това? Всъщност да. Ето няколко рецепти, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

herb-recipe51. При висока температура при простуда е добре да смесите половин вода с малко захар или мед, както и чаена лъжичка кардамон, след което може да го изпиете на малки глътки. 

2. Главоболие – при главоболие смесвате половин чаена лъжичка изсушен джинджифил с малко гореща вода, така че да се образува паста. С тази паста се намазва челото или мястото на главоболието. Ще почувствате леко парене, но това не е опасно. 

3. Ако ви боли някоя част по тялото, просто наложете болезнената част с приготвена предварително паста от джинджифил и топла вода. 

4. За акне или обрив, просто смесете една супена лъжица сок от алое, заедна с една четвърт чаена лъжичка куркума. Направената смес се приема през устата, като е добре това да се прави два пъти на ден, дотогава, докато кожата се изчисти.

5. Лош дъх – за лош дъх дъвчете семената на резене или пък пийте чай, приготвен от равни части кардамон, канела и дафинови листа, най-добре натрошени.

6. За запушен нос много добре ще се отрази дима от изгарянето на куркума, който е добре да се двиша през носа. Така бързо ще може да се изкара слузта и носа да се почисти. 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *