Пащърнак при камъни и пясък в бъбреците

Пащърнак е един кореноплоден зеленчук, който има бял или светложълт цвят и е дарен с целебна сила, която ни помага да справим с камъни или пясък в бъбреците.

За жалост този кореноплоден зеленчук не се използва често в нашата кухня, но народната медицина е доказала неговото полезно действие върху човешкия ни организъм, така че е време да наблегнем на неговата консумация.

“Демир

Той е дарен с редица растителни фибри, които ефикасно спомагат за подобряване на чревната флора, понижават високите нива на холестерола, подобрява храносмилането.

Пащърнакът е изключително подходящ за диети, защото спомага за контрола върху апетита, а това му действие помага на всеки човек с наднормено тегло, който искат да намали теглото си. Растителните фибри в кореноплодния зеленчук пазят организма от развитието на коварната и страшна болест рак, която протича тежко, а борбата с нея е доста трудна.

В пащърнака се съдържат ценните за тялото ни минерали и витамини. Количеството витамин К и С могат да ни осигурят част от дневната доза, която е нужна за подобряване на защитните сили на тялото, за здрави кости, зъби и венци.

Фолиевата киселина която се съдържа в пащърнака е добро средство за поддържане на здрава костна и нервна система. Заради киселината този зеленчук е препоръчван на жени, които желаят да забременеят. Освен всички остани вещества, които спомагат за доброто ни здраве в пащърнака има и ценни минерали, който са калий, магнезий, фосфор и манган.

Зеленчука е дарен с мощни антиракови свойства благодарение на антиоксидантите, които се намират в неговото съдържание: панаксидиол и фалкаринол. Освен силното си антираково действие пащърнака притежава и завидни противовъзпалителни и противогъбични свойства.

Пащърнак при камъни и пясък в бъбреците

Пащърнак при камъни и пясък в бъбреците

Ето и как да използвате пащърнака, за да се избавите от камъните и пясък в бъбреците: От него ще направим мощен извлек, който ще накара организма да изхвърли всяко ненужно образувание в тялото ви. Вземете лековитите корени на пащърнака и ги стрийте, като за направата на извлека ще ни трябват 2 чаени лъжички от тях.

Двете малки лъжички със стритите корени от пащърнак попарете с 2 чаени чаши вряща вода. Извлека се оставя за 30 минути и после се прецежда с цедка. Изпийте го на един дъх веднага след направата му. 3 пъти на ден преди да се нахраните е нужно да изпивате по една такава доза. За да има положителен ефект е нужно да спазвате стриктно лечението 20 дена.

Рецептата може да се използва при стенокардия или сърдечна невроза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *