Пазим очите с три подправки

Редица изследвания показват, че подправките, които редовно използваме, за да подобряваме вкуса на ястията си, са чудесен естествен начин да подобрим и здравословното си състояние в различни аспекти. Още Хипократ и Авицена споменават за техните полезни свойства, включително да лекуват и предпазват от инфекции. Действието на подправките се дължи на ефекта им върху рецепторите на обонянието и вкуса, които от своя страна стимулират повишената секреция на храносмилателни сокове. Това увеличава апетита и подобрява храносмилането.

“Демир

magdanozut1. Куркумин

Куркуминът е екстракт от светложълтата подправка куркума, както и съставка на известното екзотично къри. То доказано е помощно средство при лечение на болезнени възпалителни процеси, като например тендинит и артрит. Помага за разграждането на мазнините и за регулирането на метаболизма на организма. Според проучвания публикувано в сп. Diabetes Care, консумацията му намалява риска от диабет.

2. Риган

Според проведено проучване, студенопресованото масло от риган е чудесен начин да се отървем от 25 щама на бактерии и гъбички. То може да потисне действието на бактериите, които причиняват инфекции и увреждания на кожата (Staphylococcus aureus и Pseudomonas aeruginosa).

3. Магданоз

Магданозът ни помага да подсилим имунитета си, като неговият благоприятен ефект се дължи на високото съдържание на витамините С и А. Освен това именно заради съдържанието на витамин А, магданозът е много полезен за очите, като намалява риска от различни проблеми засягащи зрението. Силната миризма на магданоза го прави и естествен ароматизатор за устата, намалява лошия дъх и вредните бактерии в устната кухина.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *