Пиенето на мляко през бремеността ще направи детето ви по-високо

В случай, че желаете детето ви да порасне на височина е добре да пиете поне по 150 милилитра прясно мляко на ден по време на бременността.

Скоро екип от специалисти се нае с тежката задача да проследи как консумирането на прясно мляко от бременни жени влияе на растежа на бъдещите им деца. За да се направи проучването са взети за разглеждане произволни групи от бебета родени през 80-те години на XX век. След направените проучвания става ясно, че наистина млякото, което е консумирано от майката по време на бременността е повлияло на растежа на детето в бъдеще.

26a0731111f01bbdf74b8a0b01849ce4За да се набавят още по достоверни данни специалисти по храните от Исландия, Дания и САЩ също наблюдават бебетата на 809 жени родили през 1988 и 1989 година от Дания. Специалистите наблюдават всяка една от жените по време на бременността и отчитат количеството на консумираното от тях мляко.

След като цялата информация е събрана данните показват, че ако майката е консумирала поне 150 милилитра мляко на ден детето е по-високо в сравнение с тези на жените, които не са пиели мляко или консумацията е била по-малка. Данните са направени без да има значение пола на детето.

Демир бозан билки за бъбреци

Всяко едно дете е следено до достигане на късното им юношество и на база на събраните данни учените твърдят, че децата, които са по-високи имат по-високи нива на инсулин в кръвта. Това е много добре, защото се предполага, че те са по-защитени от развитието на диабет тип 2.

В началото на тази година други специалисти от Великобритания казаха, че консумацията на мляко по време на бременност е полезна не само за ръста на детето, а и за интелигентността на малчугана. Тези изводи са направени на база на достоверни изследвания и сочат, че съдържанието на йод в млякото помага за умственото развитие на детето.
За да се направят изследванията и съответно да се извлекат данни от тях са били наблюдавани над 1000 бременни жени.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *