Плодове и зеленчуци, които са естествени четки за зъби

Всеки мечтае да има здрави и хубави зъби. За да се постигне това е необходимо да се поддържа добра устна хигиена. За целта не е необходимо да купувате различни дентални продукти, а можете да използвате напълно естествени средства. Богатата природа ни дава множество растения, които помагат при  всякакви болежки и проблеми. За грижата за зъбите също можем да се обърнем към тях.

“Фигурин

Опитайте така наречените природни четки за зъби, като това не означава да спрете да използвате четката и пастата за зъби. Природните четки за зъби са по-скоро средства, с които да почистите зъбите си след хранене, когато нямате възможност да се измиете с пастата. И най-хубавото е, че могат да се използват от цялото семейство.

ягоди– целината и морковите са чудесно средство за почистване на емайла на зъбите, тъй като тяхната консумация предизвиква по-голямо слюноотделяне.

– същият ефект оказват и ябълките и крушите.

– при проблеми с венците много ефикасен е чаят от боровинки, той е с богато съдържание на витамин С.

– вкусните ягоди са и полезни, тъй като триенето им между зъбите премахва малките петънца и дори е доказано, че ягодите са натурално средство за избелване на зъбите.

– портокаловата кора е чудесно средство за почистване на зъбите от остатъците по тях, но има неприятен горчив вкус. След нейната употреба можете да изплакнете устата си, за да премахнете тръпчивия привкус.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *