Плодовете на морска краставица имат ненадмината лечебна сила

Така наречената морска краставица, е не много познато за нас растение, но има завидна лечебна сила, от която няма как да не се възползваме.

В азиатската кухня, тя е важна съставна част, като се приготвя в пресен или изсушен вид, или пък се прибавя като подправка към някои видове супи и при приготвянето на сосове. Богата на протеини и белтъчини, тя доставя на организма богато количество витамини и минерали. Всъщност, количеството от 180 грама от това растение, е повече от достатъчно за да задоволи нуждите на организма от белтъчини за деня. Но не бива да се заблуждаваме – въпреки голямото си съдържание на белтъчини, тя е много бедна на калории, като повечето от тях всъщност, се получават вследствие разграждането на белтъчини. В състава на растението морска краставица, влизат и жизнено важните витамини Б2 и Б3.

“Фигурин
Ефикасно лечение с морска краставица

Ефикасно лечение с морска краставица

След като разкрихме богатството и от полезни съставки, нека ви разкажем и за лековитите и качества!

Морската краставица, благоприятства за заздравяването на кожата, а също така и на ставите. Завишава силите на имунната система и подсилва организма ни. Тази билка има също така и силно слабително действие. Помага при треска и жълтеница. Но най-дълбоко приложение намира при лекуването на синузит и артритни боли, за които сега ще ви разкрием две рецепти!

За облекчаване симптомите на синузит, смръквате рязко и силно предварително стритото на прах плодче от морска краставица. Ако усетите някакво парене в областта на носоглътката, правите си гаргара с вода и изплювате. Тази процедура се повтаря до два пъти на ден.

При силни болки, причинени от артрит или ревматизъм счуквате плодове от растението и ги накисвате в силна ракия. Съотношението трябва да е 1:10. Оставяте ги да престоят две седмици, задължително на тъмно, след което прецеждате течността. Готовата настойка мажете върху болното място няколко пъти дневно, като вечерно време се прави компрес с парченце от вълнен плат. Това лечение трябва да продължи поне месец, за да получите желаното облекчение.

Важно е да знаете, че билката морска краставица, може да бъде и токсична, затова не трябва да бъде използвана в големи количества. Именно затова, спазвайте стриктно дозите, указани в рецептите.

През Фейсбук ни писа нашата читателка Димитрина Николова от Русе. Тя е успяла да се освободи от хроничен синузит, който не я е оставил повече от десет години. Ето какво ни разказа тя:

Морска краставица ми излекува хроничен синузит от 10-ина г.

синузит морска краставица

Историята за лечение на синузит с морска краставица

Имах синузит който ме мъчеше десетина години. Само който не е страдал от него, не знае какво е. Излекувах се от синузита завинаги само благодарение на 2-3 морски краставички.

Ето как стана това: майка ми затопли краставичката за кратко в печката, изстиска сока и, и ми го капна в ноздрите. Сокът от краставичките бил отровен и затова главата на страдащия трябва да е силно назад, за да влезе сока в синусите, а не в гърлото.

Това се прави няколко дни. ще ви изненада каква мръсотия ще изтече от синусите ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Плодовете на морска краставица имат ненадмината лечебна сила

  1. Аз също оправих синузита на дъщеря ми с морска краставичка.Това беше преди 20 г.Лежахме по болници, правеха и пункции, ужасна история.Училищната и лекарка ме посъветва да изпробвам морска краставичка.Набрах си на плажа на с.Равда и я сложих в хладилника.Като възпали за пореден път синусите капнах по 1-2 капки от сока в ноздрите.След малко започна да изтича обилен гноен съкрет и накрая изпаднаха някакви жълти топчета.И това беше-до днес! Забравихме за синузита.

  2. Да добавя-много да се внимава с дозирането! Всяко предозиране води до болезнени изгаряния! Само1-2 капки !Назад главата за да попадне намясто краставичния сок, а не в гърлото! Тя беше дете, при възрастните поже да се прибави още капка и да се повтори процедурата.Ние не повторихве!

  3. Само да добавя-да се внимава с дозирането !Всяко предозиране води до болезнени изгаряния!При възрастните може да се добави още една капка и да се повтори процедурата.Ние не повторихме, защото снимката показа чисти синуси.

  4. Преди години и аз бях закъсал много със синузит, зачервено око, оток. Разбрах за този лик. Намериха ми краставица . Сушена беше. Натрихме я и в хартийка на фунийка вкарахме в ноздрите ми. След два ни изчезна зачервяването , след 5 дни и отока!

  5. МНОГО ВНИМАВАЙТЕ! ПРЕДИ ГОДИНИ СИ СЛАГАХ КАПКИ В НОСА ОТ МОРСКИ КРАСТАВИЧКИ-НО НЕ БЯХ РАЗБРАЛА ДОБРЕ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ САМО 10 МИН, А АЗ СИ КАПНАХ И ЛЕГНАХ,ЗАСПАЛА СЪМ И СЕ СЪБУДИХ С АДСКИ БОЛКИ- В НОСА,ГЪРЛОТО,УШИТЕ,МОЗЪКА,ЦЯЛАТА ГЛАВА.ТЕЧЕШЕ СЛУЗ ОТ НОСА, А АЗ ПОЛУДЯВАХ ОТ БОЛКА,ЕДВА ИЗКАРАХ НОЩА И НА СУТРИНТА МЪЖЪТ МИ МЕ ЗАВЕДЕ ПОД РЪКА НА ЛЕКАР.ЛЕЖАХ И СЕ ГЪРЧЕХ ПРЕД КАБИНЕТИТЕ ДОКАТО МИ ДОЙДЕ РЕДА.БЯХ ПРЕСТОЯЛА С КАПКИТЕ И ПОЛУЧИХ ЦЯЛОСТНО ВЪЗПАЛЕНИЕ ОТ КОЕТО ОТСЛАБНА СЛУХА МИ,НЕ ДАВАХА ГАРАНЦИИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО МУ,КАЗАХА ЧЕ ИМАМ ВЪЗПАЛЕНИЕ ЧАК НА МОЗЪКА И Е МОЖЕЛО ДА УМРА.ЦЯЛ МЕСЕЦ БЯХ СЪС СТРАШНИ БОЛКИ И НЕ ЗНАЕХ КАК И КЪДЕ СЪМ. ЗАТОВА-ВНИМАВАЙТЕ,НЕ СТОЙТЕ ДЪЛГО С КАПКИТЕ,МОЖЕ ДА СА ПОЛЕЗНИ,НО ГИ ПОЛЗВАЙТЕ ЗА КРАТКО,САМО ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ, А НЕ КАТО МЕН…

  6. Здравейте, аз пробвах да си канпна сок от морска краставица в носа. На всякъде пише да не отива към гърлото, но при мен така и стана. Не знам как може да си сложиш нещо в носа и то да не отиде към гърлото при положение, че са свързани. Наистина както пише на всякъде след около час се започна едно обилно течение от носа. По това време и гърлото започна да ме боли. Болката беше много силна. След няколко часа започнаха да ми се появяват мехури в гърлото и то почна да се надува. Не можех да говоря. Сега съм в спешното, защото съм получила алергична реакция ми биха куртизон за спадане на отока и алергозан за алергията. Дано поне синозита да се е излекувал, за да има за какво да съм си рискувала живота. Ще пиша когато разбера дали е имало ефект.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *