Победете бъбречните заболявания с царевична коса

Царевична коса се използва срещу разнообразни заболявания още от векове насам, така че е време и ние да ви разкажем при кои болежки може да я използвате.

Миризмата на царевичната коса е много слаба, а вкусът и е сладникав. Дължината и може да достигне от 10 до 25 сантиметра, а това е напълно достатъчно, за да се излекувате. Косата на царевицата е богата на полезни за организма вещества, които е време да използвате. В съдържанието и присъстват гликозиди, мазнини, етерично масло, горчиви вещества, сапонини, витамините К и С и още много други.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Запарката приготвена от царевична коса може да се използва при борбата със заболявания на бъбреците. Съставките, които се съдържат в нея са притежатели на противовъзпалителни и диуретични свойства, което прави царевичната коса незаменим източник за лечение на възпаление на бъбреците. Запарката, която се приготвя лесно в домашни условия се препоръчва и за използване от малки деца, в случай че те се напикават нощно време.careviqna kosa 1

Запарката от царевична коса е също толкова ефикасна за лечение на разнообразни кръвотечения, чернодробни заболявания, атеросклероза и диабет. Различните видове кръвотечения се лекуват благодарение на витамин К, който е една от съставките в царевичната коса.

Отварата от царевична коса ще ви помогне да пречистите бъбреците, защото тя стимулира водоотделянето.

За да си направите ефикасна отвара от царевична коса трябва след сдобиването си с нея да я изсушите добре на сянка. Ето и рецептата, която ви предлагаме и ще ви помогне в случай, че имате пясък или възпаление на бъбреците.

С вряла вода, която е в размер на ? литър трябва да залеете 2 супени лъжици изсушена царевична коса. Така комбинираните съставки трябва да оставите в продължение на 2 часа, след като отстраните от котлона. Приемате от получилата се отвара по 4 пъти на ден. Нужното количество за един прием е 1 винена чаша.

Другата рецепта, която можете да използвате при борбата с различните заболявания на бъбреците е: нарежете 10 грама царевична коса и след това я поставяте в 1 чаена чаша студена вода. Комбинираните съставки се поставят на котлона за период от 30 минути, като ги варите на слаб огън. Препоръчително е да използвате емайлиран или стъклен съд, който да има капак. Оставете отварата да изстине и пийте от нея по 2 супени лъжици на през 3 часа.

Когато сушите царевична коса я наблюдавайте, защото в случай че престоят дълго така, а не са изсъхнали добре ще се загубят нейните лечебни сили.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *