Подхранете кожата си с тази билкова коминация

Билка.инфо ви предлага лесна и ефикасна билкова рецепта за почистване и подхранване на кожата

С днешния бърз и стресиращ начин на живот поддържането на строг режим за запазването еластичността на кожата е почти невъзможно. Но това не означава, че все пак не трябва да се полагат грижи за нея. Редовната и пълноценната грижа за кожата е повече от необходимост, понеже с времето тя губи гладкостта и мекотата си, става по-суха и изтънява и по нея се появяват и първите бразди на времето.

Подхранете кожата си с тази билкова коминация!

Подхранете кожата си с тази билкова коминация!

Билка.инфо ви предлага лесна и ефикасна билкова рецепта за почистване и подхранване на кожата.

Начин на приготвяне и употреба:

Разбива се един жълтък с растително масло. Към тази смес постепено се добавя и чаша прясно мляко или сметана и настойка от корите на 2 лимона заедно с прясно изцедения им сок.

Настойката се приготвя по следния начин:

ситно нарязаните (може и настъргани) лимонени кори се заливат с чаша вряла вода и престояват в покрит съд 2 – 3 часа, след което течността се прецежда. Към нея се добавя сместа с желтъка и лъжичка мед. Към приготвения по този начин лосион е възможо да се добави и 150 г камфорово масло, като след това всичко се прецежда отново. Сипва се в тъмна бутилка и се добавят 1,250 л вода и се разбива добре. Съхранява се на прохладно и тъмномясто. С лосиона се почиства лицето и шията вечер преди лягане. При редовна употреба почиства и омекотява нормалната кожа, като същевременно я подхранва и успокоява.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *