Подобрете мисловната дейност с вода

Британски учени правят изследване и данните от него показват, че ако човек изпие ? литър вода преди да извърши вид мисловна задача неговото време за реакция е с цели 14% по-бързо от обикновено. Според данните на тези тези специалисти дори леката дехидратация може да окаже силно влияние на мисловната дейност.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Според тях водата играе важна роля за мисленето, защото дори и малка заченка на жажда започва да отклонява мозъка от мисловния процес върху задачата и се концентрираме върху това, че изпитваме нужда от приема на вода.

water-drink1Ръководител на екипа от специалисти е д-р Каролайн Едмънтс от университета на Източен Лондон и според него това трябва да се вземе в предвид особено от хората, на които често се налага да вземат важни решения и да се концентрират.

Вече са познати направените изследвания на въздействието на дехидратацията върху мисловния процес и теориите от тях са известни. Според новите изследвания на вадата и нейното въздействие върху мозъка сочат, че тя може да поправи такъв дисбалнс.

Научно доказано е че приблизително 80% от мозъка е вода, и е добре той да получава достатъчно течности, за да функционира добре и мисловната дейност да е с максимални сили.

За да се извърши това изследване са участвали 34 доброволци, на които са им били поставени различни мисловни задачи. След това те са оставени една нощ без да приемат никакви течности. Преди да се проведе всеки нов тест учените са давали на доброволците зърнено блокче и вода или само зърнено блокче, за да могат да извлекат най-точните данни.

Следващите тестове и изследвания, които ще се проведат ще бъдат насочени към температурата на водата, за да може да се установи дали тази характеристика също оказва влияние върху мисловната дейност.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *