Подобрете паметта с подходяща храна

Диетолозите често използват известната поговорка „Помниш като слон“, защото те знаят, че това може да се осъществи стига да се консумира подходящата храна. Естествените продукти, които специалистите препоръчват при проблеми с паметта са чесън, лешници, соя и други, които успешно ще се справят със задача да я подобрят.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

280stars-hrana-za-mozykaЗа да подобрите паметта си не са нужни много усилия, просто трябва да приемате естествени храни, които имат в състава си вещества, които доказано ще помогнат. С приема им ще се подобри концентрацията, ще запомняте по-лесно и нервното изтощение ще намалее до минимум. Освен, че тези храни ще накарат мозъка да работи на пълни обороти ще имате възможността да се насладите на приятния им вкус и аромат.

Ето ги и тях:

1. Соя и соев лецитин – тя ще помогне, като стимулира мозъка. Освен това соята е незаменим помощник при лош холестерол. Има приятен вкус, така че няма да е трудно да я в включите в дневното си меню. Соята е наричана още от диетолозите „ големият приятел на мозъка“.

2. Сушени ядки и плодове – най-често специалистите препоръчват за подобряване на паметта бадемите и лешниците, защото в съдържанието им има голямо количество калий, калций, желязо, фосфор, магнезий и витамин В1.

3. Бобови храни – те също са много подходящи при такива проблеми, защото са богат източник на органични киселини, мазнини, минерални соли и витамини.

4. Цитрусови плодове – в тях се съдържат естествени захари и всички те са много подходящи за подобряване на паметта. Все пак специалистите най-често препоръчват киви, лимони и портокали, защото те са и много богат източник на витамин С.

5. Рибата Лефер – според направените редица проучвания специалистите са установили, че точно тази риба е най-подходяща за подобряване на паметта.

6. Зеленчуци и салати – броколите, зелето, лук, спанака и морковите са богати източници на антиоксиданти. Те са незаменим помощник, защото могат да спрат влошаването на паметта.

7. Зехтин и суров чесън – тези две съставки са изключително полезни за подобряването на паметта и техния положителен ефект е доказан.

8. Ограничете приема на енергийни напитки, като кафето например и алкохола, защото те ще влошат състоянието.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *