Подсилете имунната система с карфиол

Карфиол представлява едногодишно тревисто растение, което произлиза от семейството на кръстоцветните.

За неговата родина се смята Източното Средиземноморие и най-много се отглежда в Америка и Европа.

Освен, че карфиолът е вкусен зеленчук, той е и много полезен за човешкия организъм, като днес се казва, че може успешно да се бори с раковите заболявания. Учените са направили изследване, което показва, че когато консумираме карфиол слюнката в устата образува изотиоцианати, които от своя страна активират чернодробни ензими. С помощта на тези чернодробни ензими се премахват раковите клетки в организма. В карфиола се съдържа и веществото сулфорафан и в комбинация с изотиоцианатите предпазват успешно от мултиплициране на ракови клетки.

03-31kaЧестото консумиране на карфиол може да предпази организма от рак на белия и черния дроб, рак на простатата и гърдата и рак на дебелото черво и панкреаса. Специалистите твърдят, че можете да се предпазите от рак на простатата, в случай че при приготвянето на карфиола добавите и куркума.

Карфиолът е зеленчук , който успешно се справя с пречистването на черния дроб и кръвта. Честото му консумиране ще ви предпази от проблеми с бъбреците и пикочния мехур, от високо кръвно налягане, от артрит, от констипация, от астма, от стрес и от лош вид на кожата.

Във вкусния зеленчук се съдържа веществото алицин, който може да намали до минимум риска от сърдечни удари и успешно предпазва функциите на сърдечно-съдовата система.

Карфиолът също така е богат източник на селен и витамин С, който спомагат за подсилването на имунната система. С негова помощ организмът ви ще бъде защитен от болести. Консумацията му може да се справи и с поддържането на безопасни нива на холестерола.

Препоръчва се консумацията на карфиол и от бременни жени, защото в съдържанието му присъстват фалати, които усилват растежа на клетките и помагат за тяхното бързо развитие.

Фибрите също са една от съставките, които се намират в зеленчука, а те спомагат за доброто функциониране на червата.
Всички тези ползи, които носи карфиолът за организма ни могат да ни приканят да го консумираме всеки ден.

Подсилете имунната система с карфиол
5 (100%) 2 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *