Подсилете имунната система с карфиол

Карфиол представлява едногодишно тревисто растение, което произлиза от семейството на кръстоцветните.

За неговата родина се смята Източното Средиземноморие и най-много се отглежда в Америка и Европа.

Освен, че карфиолът е вкусен зеленчук, той е и много полезен за човешкия организъм, като днес се казва, че може успешно да се бори с раковите заболявания. Учените са направили изследване, което показва, че когато консумираме карфиол слюнката в устата образува изотиоцианати, които от своя страна активират чернодробни ензими. С помощта на тези чернодробни ензими се премахват раковите клетки в организма. В карфиола се съдържа и веществото сулфорафан и в комбинация с изотиоцианатите предпазват успешно от мултиплициране на ракови клетки.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

03-31kaЧестото консумиране на карфиол може да предпази организма от рак на белия и черния дроб, рак на простатата и гърдата и рак на дебелото черво и панкреаса. Специалистите твърдят, че можете да се предпазите от рак на простатата, в случай че при приготвянето на карфиола добавите и куркума.

Карфиолът е зеленчук , който успешно се справя с пречистването на черния дроб и кръвта. Честото му консумиране ще ви предпази от проблеми с бъбреците и пикочния мехур, от високо кръвно налягане, от артрит, от констипация, от астма, от стрес и от лош вид на кожата.

Във вкусния зеленчук се съдържа веществото алицин, който може да намали до минимум риска от сърдечни удари и успешно предпазва функциите на сърдечно-съдовата система.

Карфиолът също така е богат източник на селен и витамин С, който спомагат за подсилването на имунната система. С негова помощ организмът ви ще бъде защитен от болести. Консумацията му може да се справи и с поддържането на безопасни нива на холестерола.

Препоръчва се консумацията на карфиол и от бременни жени, защото в съдържанието му присъстват фалати, които усилват растежа на клетките и помагат за тяхното бързо развитие.

Фибрите също са една от съставките, които се намират в зеленчука, а те спомагат за доброто функциониране на червата.
Всички тези ползи, които носи карфиолът за организма ни могат да ни приканят да го консумираме всеки ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *