Полезни или опасни са продуктите с алое вера

След всички направени изследвания на алое варата няма как да оспорим полезните му качества за организма. За жалост обаче на пазара се предлагат много продукти с екдтракт от растението, които са лесно достъпни за всички ( без рецепта), но наистина безопасни ли са те?
Не всеки от тези предлагани продукти са безопасни за човешкия организъм. Винаги когато закупуваме такъв продукт с алое вера трябва да внимаваме и задължително да сме наясно какво съдържа. В комбинация с други лекарствени средства или влиянието му върху някои заболявания може да е с неблагоприятни последици.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

download (27)Продуктите, които се предлагат на пазара с алое вера най-често са предназначени за втриване в кожата или намазване. Те са много подходящи и ефикасни при измръзвания, изгарения, псориазис, за заздравяване на кожата или при суха и напукана кожа.
Има такива продукти с алое вера, които са предназначени за орална употреба, като например таблетки срещу остеоартрит, колити и чревни разстройства, температура, астма, диабет и възпаления.

Всички ползи на тези продукти са доказани, но много малко хора са запознати с факта, че в алоето се съдържа алоен латекс още наричан алоен сок, който е отровен. Този отровен сок се намира точно под кожата на листатаи когато се приема рядко и ограничено не може да предизвика натравяне. Честия прием обаче ще доведе до неговото натрупване и от до натравяне. Симптомите, които са най-често проявени при натравяне са силни коремни болки и стомашни растройства. При лабилните хора обаче може да се навреди трайно на бъбреците. Направени са съвременни изследвания на латекса от алоето и е доказано, че той е карцерогенен и много често води до увеличаване на риска от калориен рак.

Не комбинирайте продуктите съдържащи алое вера с дуги лекарствени продукти, защото това може да застраши живота ви, особено на хора с диабет.

Комбинацията на продукти с алое вера и лаксативи, които представляват слабителни лекарствени средства са противопоказни. Акое верата оказва силен ефект върху храносмилателната система и когато се комбинира с лаксатив най-често води до неконтрулируема диария и бърза загиба на калий и дехидратация, които са много опасни. Точно заради това действие приема на орални медикаменти и алое вера не бива да се комбинира. Това веднага би предизвикало изхвърляне на всички медикаменти от организма и те няма да подействат.

Диaбетиците не бива да приемат алое вера, защото то действа понижаващо на кръвната захар, а това най-често води до припадаци, загуба на съзнание и се влошава глюкозния контрол.
Алоето действа като разредител на кръвта и забавя кръвосъсирването, затова то може да предизвика и обилно кървене. Приемът на екстракти от алое преди или след хирургическа намеса поне месец не е препоръчителен, защото това може да доведе трудно спиране на кървенето.
В листата на алоето има съдържание на алкалоиди и смоли и някои от тях могат да обострят болката, която изпитвате и да влошат много състоянието на наличните хемороиди.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *