Полезните храни, на които няма как да оспорим лечебните свойства.

За момент репутацията на чесъна за лечебните му свойства, с която беше известен бе поставена на съмнения, но той успя отново да заема челните места. Направените изследвания показват неоспоримите факти, че съдържащия се в него алицин навлиза в 3 възможни реакции с червените кръвни телца, чрез което се образува сероводород, а това от своя страна допринася за смекчаване на създалото се напрежение в стените на кръвоносните ни съдове. Когато сероводородът е в малки количества той помага много за добър кръвоток, а в следствие на това се води до намаляване на кръвното налягане и по този начин сърцето е по малко натоварено. Специалистите препоръчват на хората използващи чесън за добавка към храната да престои 15-ина минути нарязан на стайна температура и след това да се прибави, за по добър ефект.

ribi-na-bialo_[537]Всеки от нас е чувал, че рибата е храната на мозъка и това е един факт, който няма как да се оспори. Когато специалистите ви съветват да ядете повече риба знайте, че те не ви лъжат и спазвайте техните препоръки, защото ще се учудите колко много може да ви бъде полезна тя. Резултатите от направените изследвания от Европейския отдел, в който са участвали 2030 мъже и жени на различна възраст показват удивителни резултати на хората консумирали риба. Тези, които са се хранили редовно с рибни продукти показват много по добри съобразителни и логически резултати на проведените тестове, отколкото лицата, които или изобщо не ядат или рядко се хранят с рибни продукти. Препоръчани риби от специалистите са риба тон, скумрия, сьомга, аншоа и сардина, защото те съдържат най-много от полезните вещества нужни за организма. Не се ограничавайте и си хапвайте риба дори и 5 пъти в седмицата, тя няма да ви навреди по никакъв начин. Не оставайте и с грешно впечатление, че трябва да консумирате само рибни филета или стекове, ако добавите малки парченца сьомга към закуската, това пак е достатъчно да си набавите част от нужните вещества за организма.

Знайте, че ако консумирате много плодове, на които цвета им е зелен няма да съжалявате, защото това ще ви помогне да се предпазите от болест на очите. За пример на такива плодове може да ви дадем броколите, спанака, брюкселското зеле и тиквичките. Цели 35% от лицата, които редовно се хранят с такива плодове са с много по добра защита от болести като катаракта или пък възрастова дегенерация на жълтото петно. Факт, е че плодовете със зелен цвят защитават очите, защото в тях се съдържа нужното количество от лутеин и зеаксантин – каротиноиди, което отговаря за плътността на пигмента на ретината. Веществата, които се съдържат в тези плодове и зеленчуци спомагат за филтрирането на лъчите и по този начин защитават тъканите на очите от свободните радикали.

Полезните храни, на които няма как да оспорим лечебните свойства.
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *