Полезните храни, на които няма как да оспорим лечебните свойства.

За момент репутацията на чесъна за лечебните му свойства, с която беше известен бе поставена на съмнения, но той успя отново да заема челните места. Направените изследвания показват неоспоримите факти, че съдържащия се в него алицин навлиза в 3 възможни реакции с червените кръвни телца, чрез което се образува сероводород, а това от своя страна допринася за смекчаване на създалото се напрежение в стените на кръвоносните ни съдове. Когато сероводородът е в малки количества той помага много за добър кръвоток, а в следствие на това се води до намаляване на кръвното налягане и по този начин сърцето е по малко натоварено. Специалистите препоръчват на хората използващи чесън за добавка към храната да престои 15-ина минути нарязан на стайна температура и след това да се прибави, за по добър ефект.

Демир бозан билки за бъбреци

ribi-na-bialo_[537]Всеки от нас е чувал, че рибата е храната на мозъка и това е един факт, който няма как да се оспори. Когато специалистите ви съветват да ядете повече риба знайте, че те не ви лъжат и спазвайте техните препоръки, защото ще се учудите колко много може да ви бъде полезна тя. Резултатите от направените изследвания от Европейския отдел, в който са участвали 2030 мъже и жени на различна възраст показват удивителни резултати на хората консумирали риба. Тези, които са се хранили редовно с рибни продукти показват много по добри съобразителни и логически резултати на проведените тестове, отколкото лицата, които или изобщо не ядат или рядко се хранят с рибни продукти. Препоръчани риби от специалистите са риба тон, скумрия, сьомга, аншоа и сардина, защото те съдържат най-много от полезните вещества нужни за организма. Не се ограничавайте и си хапвайте риба дори и 5 пъти в седмицата, тя няма да ви навреди по никакъв начин. Не оставайте и с грешно впечатление, че трябва да консумирате само рибни филета или стекове, ако добавите малки парченца сьомга към закуската, това пак е достатъчно да си набавите част от нужните вещества за организма.

Знайте, че ако консумирате много плодове, на които цвета им е зелен няма да съжалявате, защото това ще ви помогне да се предпазите от болест на очите. За пример на такива плодове може да ви дадем броколите, спанака, брюкселското зеле и тиквичките. Цели 35% от лицата, които редовно се хранят с такива плодове са с много по добра защита от болести като катаракта или пък възрастова дегенерация на жълтото петно. Факт, е че плодовете със зелен цвят защитават очите, защото в тях се съдържа нужното количество от лутеин и зеаксантин – каротиноиди, което отговаря за плътността на пигмента на ретината. Веществата, които се съдържат в тези плодове и зеленчуци спомагат за филтрирането на лъчите и по този начин защитават тъканите на очите от свободните радикали.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *