Полезните супи за нашето здраве

Супите са невероятно полезно и вкусно средство, когато искаме да отслабнем, да се справим с нередовния стомах или просто да разнообразим сухото меню. Супичките са и перфектният избор за лечебни и профилактични цели. Зеленчуковите супи имат способността да стимулират храносмилането, използват се за лечебни и профилактични цели. Вегетарианските зеленчукови супи със заквасена сметана стимулират стомашните жлези да произвеждат по-активен пепсин – ензим, който разгражда протеините.

framar_pileshka_supa_sreshtu_prostudaСупите подобряват чревната перисталтика
Учени и диетолози са на мнение, че супата може да помогне да се намали значително риска от развитие на рак и сърдечно-съдови заболявания. Пилешката супа например помага да се преборим с грипните вируси, заради това, че съдържа компоненти, които притежават ясно изразено противовъзпалително действие. Освен това тя притежава и благоприятно действие върху кръвоносните съдове и намалява удебеляването на стените им. Подправките, които се съдържат в пилешката супа (пипер, лук, магданоз) повишават секрецията на храносмилателните жлези.

Когато правите супа не трябва да я готвите прекалено дълго, защото се губят хранителните свойства, отразява се на вкуса на на външния вид.

Най-добрите супи трябва да се готвят и консумират на същия ден
Така тези ястия имат далеч по-добър вкус. От тези само се изключва борша, който разкрива своите по-добри вкусови качества чак на следващия ден..

Степента на раздробяване на супите зависи от здравето ви. Ако искате да запазите лигавицата на стомаха и тънките черва, имате нужда от по-ситни съставни части на супите, дори пюрета.

Полезните супи за нашето здраве
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *