Полезните супи за нашето здраве

Супите са невероятно полезно и вкусно средство, когато искаме да отслабнем, да се справим с нередовния стомах или просто да разнообразим сухото меню. Супичките са и перфектният избор за лечебни и профилактични цели. Зеленчуковите супи имат способността да стимулират храносмилането, използват се за лечебни и профилактични цели. Вегетарианските зеленчукови супи със заквасена сметана стимулират стомашните жлези да произвеждат по-активен пепсин – ензим, който разгражда протеините.

framar_pileshka_supa_sreshtu_prostudaСупите подобряват чревната перисталтика
Учени и диетолози са на мнение, че супата може да помогне да се намали значително риска от развитие на рак и сърдечно-съдови заболявания. Пилешката супа например помага да се преборим с грипните вируси, заради това, че съдържа компоненти, които притежават ясно изразено противовъзпалително действие. Освен това тя притежава и благоприятно действие върху кръвоносните съдове и намалява удебеляването на стените им. Подправките, които се съдържат в пилешката супа (пипер, лук, магданоз) повишават секрецията на храносмилателните жлези.

Когато правите супа не трябва да я готвите прекалено дълго, защото се губят хранителните свойства, отразява се на вкуса на на външния вид.

Демир бозан билки за бъбреци

Най-добрите супи трябва да се готвят и консумират на същия ден
Така тези ястия имат далеч по-добър вкус. От тези само се изключва борша, който разкрива своите по-добри вкусови качества чак на следващия ден..

Степента на раздробяване на супите зависи от здравето ви. Ако искате да запазите лигавицата на стомаха и тънките черва, имате нужда от по-ситни съставни части на супите, дори пюрета.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *