Половин чаша на ден сок от арония, сваля кръвното

Повече от две десетилетия вече в нашата страна се отглежда едно растение, което е доказало своите свръхлечебни свойства. Става въпрос за аронията и нейните малки, стипчови черни плодчета, от които се правят различни извлеци, настойки, чайове, сладка и др.

“Демир

Сокът на аронията се отличава с богатство на биологичноактивни вещества. Той съдържа витамини P, E, С, К, В2 и микроелементите магнезий, желязо и пр. Съдържанието на йод е 3-4 пъти по-голямо в сравнение с другите плодове, което прави аронията особено ценна при състояния на йоден дефицит, за нормализиране функциите на щитовидната жлеза.

Днес тя се включва в арсенала от препарати срещу редица болести на съвремието – диабет, лъчеви увреждания, хипертония. Липсата на захароза в сока и наличието на сорбит прави аронията идеална напитка за страдащите от диабет. А комбинацията на сок от арония и пектин освобождава организма от радиоактивни вещества и йони на тежки метали.

Тя е лечебна и за всички, които са натрупали лош холестерол в кръвта си. Има протективен ефект срещу злокачествени заболявания. Прилага се за детоксикация на организма след лъче- и химиотерапия. Срещу високо кръвно налягане се препоръчва пиене на 50 мл сок по три пъти на ден в продължение на 4 седмици.

Чрез тази рецепта при лека хипертония налягането на кръвта може да се регулира и стабилизира в границите на нормата – 120 на 80. След 2 месеца почивка курсът на лечение се повтаря. Със сок от плодовете на арония може да се допълни лечението и на редица други заболявания – кожни увреждания, алергични състояния, ревматизъм.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Половин чаша на ден сок от арония, сваля кръвното

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *