Портокаловият сок помага срещу възпаления

В портокалите се съдържат много витамини като C, A, E, PP,  комплекс от група B, както и минерали, пектин, фитостерини и др. За да се възползвате от полезните свойства на тези екзотични плодове, е необходимо да пиете три пъти на ден по една кафяна чаша прясно изцеден сок от портокал, като профилактично средство срещу всякакви възпалителни заболявания. Важно условие е сокът да се консумира на гладно, половин час преди хранене, за да се усвои възможно най-пълноценно.

портокалов сокОсвен при всякакви възпалителни заболявания, прясно изцеденият натурален сок от портокали може да помогне и при недостиг на витамин C, храносмилателни проблеми, виене на свят, в период на усилен растеж или възстановяване от инфекциозни болести и висока температура.

Консумацията на портокали е полезна и при хипертония, атеросклероза, затлъстяване, болести на черния дроб, подагра, благодарение на голямото количество калий, аскорбинова киселина и други витамини.

В портокалите се съдържат пектинови вещества, които подобряват работата на червата, улесняват извеждането на вредните вещества и потискат процесите на ферментация.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *